Klar med restaurantmad i nye lokaler i Galten
Fra kvoteflygtning til iværksætter med åbning af flere virksomheder.

Galten har fået en splinterny caferestaurant, som drives som en familieejet kæde, hvor god mad og høj service er lige vigtige ingredienser på menuen.
Vi mener det helt seriøst, når vi siger, at vi vil yde god service. Maden er ikke nok til, at gæsten får en god oplevelse. Servicen er faktisk 50 procent af oplevelsen ved besøget, så hvis du både får god mad og god service, når du besøger os, så skal du nok komme igen
Flere virksomheder
Ejerne er Joe Abdo og Swar Osmann, som er svogre, og de er iværksættere med stort I. Cafe Norr i Galten er således sidste skud på stammen af en lille cafekæde, der også består af cafeer med tilsvarende navne i Bloms i Skanderborg, Storcenter Nord, Bruuns Galleri og City Vest i Aarhus.
Dertil kommer, at de driftige forretningsfolk også driver en revisionsvirksomhed, Revision 8, samt en tolkeservice.
Joe Abdo forklarer, at familien er kurdere fra Syrien.
»Vi kom hertil som kvoteflygtninge i 1999, og siden har vi bare taget uddannelser og arbejdet her i Danmark, hvor vi har åbnet en del virksomheder efterhånden«, siger Joe Abdo.
Det er ikke tilfældigt, at Abdo og Osmann åbner cafe i Galten. De har nemlig en fortid i lokalområdet.
Joe Abdo, der er uddannet kok, købte nemlig en gammel kiosk/pizzeria i Skovby i 2007. Det skulle have været en cafe a la Cafe Norr, men der skulle investeres mange penge for at få lokalet til at se pænt ud, og det havde han ikke på det tidspunkt.
»Jeg lavede stedet om til pizzeria, og vi havde den i cirka otte år, hvor også mine brødre Juan og Alan samt Swar var med. Derfor har vi også mange bekendte i Skovby og Galten, hvor vi også spillede fodbold og deltog i alle de ting, der skete i området, så vi har netværk herude«, fortæller Joe Abdo.
Galten har længe stået på ønskesedlen. Men der var ikke rigtig egnede lokaler. Men da Joe og Swar hørte om, at Lasse Larsen ville bygge lejligheder på Torvet, kontaktede de ham og sagde, at de gerne ville have plads.
Og sådan blev det. Adressen for Cafe Norr i Galten er således i splinternye lokaler i stueetagen med facade mod Bio Huset og plads til 75 gæster indendørs.
Joe Abdo fremhæver i øvrigt placeringen af cafeen og Galten som rigtig god, fordi den er central med parkering både foran og bagved samt alle de nye lejligheder, biografen som nabo og en stor terrasse, hvor der om sommeren kan være udeservering
Menuen til frokost i Cafe Norr i Galten ligner meget den i centrene. Det er mad, der ikke tager lang tid at tilberede, fordi gæsterne her primært er på shoppingtur..
I Galten er det anderledes. Der er åbent fra 10.30 til 21 alle dage, og aftenmenuen er mest a la carte, hvor gæsterne kan vælge mellem forretter, hovedretter og desserter.
»Vore gæster her i Galten har mere tid til at sidde måske i en 2-3 timer for at hygge sig, spise og drikke et glas vin end i vore cafeer i butikscentrene. Her er det mere restaurantmad, vi laver«, uddyber Job Abdo.
God arbejdsfordeling
Maden i alle cafeer laves fra bunden. Således sylter og bager Cafe Norr selv.
»Jeg brænder for mad og elsker at stå i køkkenet«, siger Joe Abdo, som fremhæver, at Swar Osmann brænder for udvikling af Cafe Norr’s koncept, markedsføring og brand, og at de som partnere har en rigtig god arbejdsfordeling.
I det hele taget gør Cafe Norr meget ud af at optræde som en kæde, hvor der blandt andet bruges mange timer på at oplære tjenerne i, hvordan de skal behandle gæsterne.
»Vi mener det helt seriøst, når vi siger, at vi vil yde god service. Maden er ikke nok til, at gæsten får en god oplevelse. Servicen er faktisk 50 procent af oplevelsen ved besøget, så hvis du både får god mad og god service, når du besøger os, så skal du nok komme igen«, understreger Joe Abdo.