Fløj ind i byrådet med gode stemmer fra Hørning

Torben Wallner er en aktiv mand. Han sover kun lidt og arbejder også i sin fritid. Han er nyt byrådsmedlem for Konservative.

Artiklens øverste billede
Torben Wallner er strøget ind i det nye Skanderborg byråd for Konservative. Han fik 883 personlige stemmer. Privatfoto

Torben Wallner fra Hørning er stemt ind i det nye Skanderborg byråd for Konservative. Det er hans første tur i byrådet. Han er ikke bare stemt ind - han er fløjet ind med 883 personlige stemmer.

»Jeg havde regnet med at at få et relativt godt resultat, men jeg var meget overvældet over de mange stemmer. Mange af dem kommer fra Hørning. Man bliver jo et kendt ansigt, når man laver noget i den lokale by,« erkender Torben Wallner.Jeg vil gerne berolige de unge, der er bange for klimakrisen. Selvfølgelig får vi løst det. Mange gode kræfter arbejder for det. Vi har løst de største udfordringer gennem tiden. Vi får også løst det her.

Morten Wallner, nyvalgt byrådsmedlem for Konservative

Natteravn, karate og IT

I Hørning er han kendt som manden, der er medstifter og nuværende formand og træner i Skanderborg Karate Akademi. Han er også Natteravn og nuværende formand der nu på ottende år. Så kontaktfladen lokalt er stor.

»Jeg er typen, der godt kan lide at engagere mig. Og jeg laver meget. Men når jeg går fra en karatetime søndag morgen, hvor jeg underviser, så går jeg derfra med væsentlig mere energi, end da jeg kom,« fortæller han.

Torben Wallner er 51 år og dermed rammer han stort set gennemsnitsalderen på byrådsmedlemmerne. Den ligger på 50.9 år.

I hans professionelle arbejde er han IT mand.. En af de bedre af slagsen. Han har arbejdet i branchen i mange år med mange af de store danske virksomheder. Nu arbejder han i et verdensomspændende firma, og har ansvar for en af firmaets store kunder, Mærsk.

Det har ført til meget rejseaktivitet jorden rundt.

»Men der lærte vi jo noget af nedlukningen. Før rejste jeg til London to gange om ugen. Nu har vi fundet ud af, at vi kan lave meget af det online, så vi sparer rejserne,« fortæller Torben Wallner.

Arbejdsgiver støtter

På hans cv står også en del bestyrelsesposter.

Det bringer spørgsmålet frem: Har han overhovedet tid til at være i byrådet?

»Ja! Det kan ikke passe, at man som privatansat i det private erhvervsliv ikke har tid til at deltage i den demokratiske proces. Det skal der være tid til. Min arbejdsgiver støtter det fuldt ud og har givet plads til det. Byrådsarbejde skal ikke kun være forbeholdt dem, der har job, hvor de går hjem klokken 15,« siger Torben Wallner.

I det nye byråd har han en udvalgspost i Klima-, Miljø- og Planudvalget. Udvalgsarbejde vil han have tid til.

»Det kan godt være, at dem jeg skal arbejde sammen med i udvalget fremadrettet må indrette sig på, at jeg først kan komme til møder klokken 17,« siger byrådsmedlemmet.

Kun få timers søvn

Han fylder døgnets timer ud. I september tog han et duelighedsbevis i sejlads.

»Jeg kan godt finde på at komme med en tåbelig ide. Det var det, da jeg ville købe en sejlbåd. Men min kone sagde, vi skulle have et duelighedsbevis først. Så det fik vi,« siger han og fortsætter:

»Det er typisk mig, jeg deltager i så meget, jeg kan. Jeg kan være bange for, at jeg pludselig går i stå. Der sker altid noget hjemme ved os. Der er aldrig ro. Men jeg kan heldigvis klare mig med ganske få timers søvn om natten,« lyder det fra Torben Wallner.

Vi klarer klimakrisen

Hjemme er i Hørning, hvor konen Anne Maria og to hjemmeboende piger på 15 og 18 år også bor. Fra de unge kender han deres bekymring for klimaet og fremtiden. Det har været med til at føre ham ind i politik.

»Den dag jeg går herfra, da håber jeg at have forbedret det lidt. Især omkring den grønne omstilling. Kan vi komme til at køre elbiler, kan vi tvinge kommunen den vej igennem? Vi skal også have flere vindmøller og solceller op. Men ingen gider kigge på det. Den diskussion vil jeg meget gerne ind i . Jeg ved jo fra mit netværk, at der er mange smarte løsninger blandt andet omkring grønt brændstof,« siger han og fortsætter:

»Jeg vil gerne berolige de unge, der er bange for klimakrisen. Selvfølgelig får vi løst det. Mange gode kræfter arbejder for det. Vi har løst de største udfordringer gennem tiden. Vi får også løst det her.«

Ingen fnidder

1. januar træder Torben Wallner ind i Skanderborg byråd som ét ud af fire konservative mandater. Den konservative gruppe er han meget glad for.

»Vi er en rigtig godt sammentømret gruppe. Der er ikke noget fnidder, og vi er i daglig kontakt. Det skal nok blive godt samarbejde de næste fire år,« lyder det fra Torben Wallner.Læs også

Del artiklen