Reflekser lyser op i mørket på Ejer Bavnehøj Skole og Stjærskolen

Både Ejer Bavnehøj Skolen og Stjærskolen fik i sidste uge besøg af repræsentanter fra Skanderborg Kommune, der uddelte reflekser og snakkede om trafiksikkerhed med børn og forældre.

Artiklens øverste billede
Reflekstøj og pangfarvet cykelhjelm gør Jakob fra 4. klasse på Stjærskolen nem at se i morgenmørket

Med december og juletid kommer også mørke morgener og dårlig sigtbarhed. Derfor er det vigtigt at gøre ekstra meget ud af synligheden, når man går eller cykler til skole.

I Skanderborg Kommune gør man hvert år en særlig indsats for at huske børn og forældre på synligheden ved at uddele reflekser på udvalgte skoler i kommunen – og i år var turen kommet til Ejer Bavnehøj Skolen og Stjærskolen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Vi ved, hvor gavnlig selvtransport er for børnene, fordi de både får frisk luft og styrker deres trafikforståelse. Men det er også vigtigt, at trafiksikkerheden er på plads, og i de mørke vintermorgener kan det være svært at se børnene. Derfor har vi været ude og uddele reflekser, så de bliver mere synlige for bilister og andre trafikanter, når de går eller cykler til skole,« fortæller projektleder Jette Schmidt, der arbejder med trafiksikkerhed i Skanderborg Kommune.

Det var dog ikke alle børn, der havde brug for at blive husket på reflekserne. Jakob fra 4. klasse på Stjærskolen cykler hver dag til og fra skole, og han går rigtig meget op i, at han kan ses i trafikken. Derfor var han klædt i reflekstøj og pangfarvet cykelhjelm, da kommunens repræsentanter mødte ham i morgenmørket.

Og det glæder Jette Schmidt.

»Et barn som Jakob, der både har reflekstøj og en cykelhjelm i en kraftig pangfarve, er meget synlig i mørket for bilisterne. Han er med til at styrke trafiksikkerheden, og det er virkelig dejligt at se,« fortæller hun.

Uddelingen af reflekser er en del af Skanderborg Kommunes trafikindsats ’Bliv Set I Mørket’. Indsatsen er også synlig på både Facebook og Instagram, hvor kommunen gennem trafikplatformen ’De Ualmindelige’ giver tips og tricks til børn og forældre om trafiksikkerhed.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

sas

Læs også

Del artiklen