Bybadet lader vente på sig, så vinterbaderne er taget til Søbadet i Dyrehaven

Mens Bybadet bliver færdigbygget har Skanderborgs nye vinterbadeklub fundet alternative saunaer og er rykket ud i Dyrehaven.

Artiklens øverste billede
Medlemmerne skal selv tænde op i saunaerne. Det varer lidt, inden de er varme nok, men ventetiden fordrives hurtigt med en kort vandretur. Privatfoto

Selvom Vinterbybadet Skanderborg var blevet lovet, at Bybadet ville være klar til det kolde gys 5. november, så er håndværkerne stadig i fuld gang.

Men det har ikke holdt de godt 300 medlemmer af Skanderborgs nye vinderbadeklub tilbage fra en kold dukkert. De har fundet et midlertidigt alternativ i det gamle Søbad i Dyrehaven.

»Vi startede op i september med i rekord fart at sælge alle 300 medlemskaber på under fire timer. Stemningen var høj i bestyrelsen og alle medlemmer glædede sig til vores åbning i starten af november, hvor Bybadet skulle stå færdigt. Men vi venter stadig på, at det bliver klart,« fortæller bestyrelsesmedlem Bent Andersen.

De to mobile saunaer blev fundet i Brønderslev. Den ene er stor nok til 8-10 personer, mens den anden kan rumme 6. Privatfoto

»I bestyrelsen blev vi hurtigt enige om, at vi skulle finde et alternativ til Bybadet. Der var mange ideer oppe at vende, men en ting var helt sikkert: Vores medlemmer skulle have muligheden for at komme til at bade. Alle har gået og ventet på at kunne hoppe i det kolde vand og den varme sauna. Så efter nogle hektiske dage faldt alt på plads, og vi fik mulighed for at benytte Søbadet,« forklarer han.

Klubben fandt et par mobile saunaer i Brønderslev, som i hast blev bragt til Skanderborg.

»Så nu er vi startet op med varme saunaer og otte grader varmt søvand. Det er et lidt primitivt setup, men det giver faktisk et fantastisk sammenhold, at vi selv skal tænde op i saunaerne. Vores medlemmer byder ind og klarer den opgave selv. Det er allerede en fantastisk klub med plads til alle, god energi, grin, hygge og sammenhold,« understreger Bent Andersen.

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen