Ry er kommet på specialøllets Danmarkskort

I første omgang bliver Rybryg lanceret med blot én enkelt øl, nemlig en god gedigen klassisk julebryg, der har fået navnet 'Stjerne Over Ry'.

Artiklens øverste billede
Rybryg er startet af Keld Guldhammer fra Ry, og Thomas Quistorff Poulsen fra Silkeborg. Begge gutter elsker øl og har solid viden om forskellige øltyper. Foto: Trille Skøtt-Jensen

Om julestjernen kommer til at funkle over Ry denne jul må tiden vise, men bysbarnet Keld Guldhammer – af nogen kendt som manden, der startede Facebook gruppen ’For os der bor i Ry og Omegn’ op – har sammen med Thomas Quistorff Poulsen gjort sit til, at det kommer til at ske.

Med stor kærlighed til både julen og øllet har de lagt kræfterne i at brygge en juleøl, der netop har fået navnet ’Stjerne over Ry’. Juleøllen bliver den første af en bred vifte af forskellige øl fra Rybryg, som det to har døbt deres nye Ry-baserede bryggeri.

Der er ingen tvivl om, at Ry og omegn vil kunne nyde rigtig godt af at have sit helt eget ølmærke med byens stolte navn. Det vil give Ry en god mulighed for at komme med på Danmarks øl kort, og for at skille sig godt ud.

Keld Guldhammer, Rybryg

»Stjerne Over Ry er en god gedigen klassisk julebryg. Det er en kraftig mørk øl med smag af julens bær og krydderier,« forklarer Keld Guldhammer i en pressemeddelelse til UgeBladet.

Rys eget bryggeri

Ideen til Rybryg har boblet og gæret et par år hos Keld Guldhammer, der også har forsøgt at få et par lokale hobby-bryggere med på ideen dog uden held. Ind fra højre kom corona og gjorde alting endnu mere besværligt. Det slog dog ikke Keld ud, for som han ser det, er der masser af gode grunde til, at Ry skal have sit eget bryggeri.

»Der er ingen tvivl om, at Ry og omegn vil kunne nyde rigtig godt af at have sit helt eget ølmærke med byens stolte navn. Det vil give Ry en god mulighed for at komme med på Danmarks øl kort, og for at skille sig godt ud. Jeg er sikker på, at både indbyggere og turister vil tage Rybryg til sig og glæde sig til at smage Rys egen øl,« fortæller han.

Derfor holdt han fast i ideen og da han tidligere i år fortalte om den til Thomas Quistorff Poulsen, der driver Holst Rens og Vask i Ry samt Silkeborg virksomheden Ready2Clean, sprang han straks til både som investor og partner på projektet.

Nu er de så ude med deres først øl, og går salget af ’Stjerne Over Ry’ godt, så lover de at følge op med en god påske øl.

Brygges hos de »proffe«

Rybryg øl bliver brygget og fremstillet i samarbejde med Skanderborg Bryghus og Randers Bryghus, som har kompetencerne og udstyret til at sikre, at både kvalitet og levering er i top.

»Det er ikke bare lige at starte et nyt bryggeri op. Derfor har vi valgt at satse på godt etablerede lokale bryggerier i området og bruge deres store erfaring og know-how på området,« konstaterer Keld Guldhammer.

Går alt efter planen vil den nye julebryg fra Rybrug blive introduceret til et event på det nyopståede vise-værtshus Ambolten, torsdag 2. december.

»Vi synes, det er passende, at lade Ambolten få førsteret til at lancere Rybryg, da stedet har fortjent alt den opbakning det kan få,« siger Keld Guldhammer, der håber, folk vil dukke op og smage ’Stjerne Over Ry’ og på den måde være med til at støtte projektet og hjælpe det nye bryggeri godt fra start.

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen