Stemmesluger fra SF har hjertet hos børn

Charlotte Vindeløv er nyvalgt byrådsmedlem og dedikeret socialrådgiver. Hun kender både livet og systemet indefra, for hun er selv opvokset i plejefamilie.

Artiklens øverste billede
Charlotte Vindeløv, SF er ny i byrådet. Hun var selv anbragt som barn , og vil arbejde for børns trivsel. Foto Trille Skøtt-Jensen

Charlotte Vindeløv fra Gl. Rye blev en af valgets stemmeslugere. Hun fik 845 stemmer og røg dermed ind på en 5. plads på listen over flest personlige stemmer.

Det er anden gang, hun forsøger at komme i byrådet, og hun har også forsøgt at komme i Folketinget. Men nu gælder det Skanderborg byråd, hvor hun de næste fire år især vil tale børnenes sag.

Det har præget mit liv, at jeg har været optaget af, at børn og unge skal have det godt. Ringen bliver ligesom sluttet, når jeg selv får lov at arbejde med det

Charlotte Vindeløv, byrådsmedlem SF

»Jeg er så glad for, at jeg fik så mange stemmer. Det er fedt, når jeg har kørt en intens valgkamp, og især har talt om børn og unge og deres behov og rammer, at jeg så kommer ind og kan få lov at arbejde med det nu. Det forpligter også, for jeg ved godt, at er der nogen forventninger, jeg skal ind og indfri,« fortæller Charlotte Vindeløv.

Boet i plejefamilie

Hun arbejder som socialrådgiver i Horsens Kommune, hvor hun arbejder med tidlig opsporing af mistrivsel hos børn i dagtilbud og skoler. Hun har i årevis kæmpet for børn og deres rettigheder. Og det hænger sammen med hendes egen opvækst.

»Jeg har selv været anbragt, fra jeg var 10 år, og boede i plejefamilie til jeg var 18 et halvt. Det var en fin anbringelse, jeg blev i samme familie. Det er derfor, jeg er så optaget af området, fordi jeg kender så mange andre, der har haft dårlige anbringelser,« fortæller Charlotte.

Charlotte har to søskende. De blev adskilt ved anbringelsen, og har ikke boet sammen, siden hun var 10 år.

Hjertet ved børn

Hun er 51 år og bor i Gl. Rye sammen med sin 21-årige datter Michelle, der er flyttet hjem igen, fordi hun skal videre på Højskole. Det var, da datteren skulle på efterskole, at Charlotte startede aktivt i politik.

»Jeg gad ikke være sådan en trist mor, og jeg tænkte, jeg skulle prøve noget nyt. Jeg har siddet i hovedbestyrelsen i Dansk Socialrådgiverforening i syv år, og der snakker vi meget socialpolitik, så min politiske interesse var vakt,« forklarer Charlotte, der meldte sig ind i SF, da datterens efterskoleår startede for fire år siden.

Hun træder ud af hovedbestyrelsen i Dansk Socialrådgiverforening til december, så hun har mere tid til arbejdet i byrådet.

Der er ingen tvivl om, at Charlotte Vindeløvs hjerte ligger ved børn.

»Det rammer mig dybt, når jeg hører, at handicappede børn og unge ikke føler sig ordentligt behandlet af kommunen. Der ligger en stor udfordring i vores kommunikation med borgerne. For det er et komplekst system, og ofte er borgerne så fyldt med frustrationer, at de ikke forstår sammenhængen bag de beslutninger, vi tager. Det vil jeg gerne arbejde med. Jeg er jo rundet af min opvækst, og jeg har haft pædagoger og socialpædagoger, der har lyttet meget til mig,« siger hun.

Laver mad på Smuk Fest

Men hvem er hun ellers? Er der noget, vi skal vide om hende?

»Jeg arbejder altid på Smuk Fest og tilrettelægger min sommer efter det. Jeg laver mad på Capri, inden festivalen. Og så elsker jeg gin smagning,« fortæller hun med et lille grin.

Passionen for gin smagning opstod, da en veninde for tre år siden tog hende med til Copenhagen Gin Festival. Under corona-nedlukningen var veninderne også til gin-smagning via zoom.

Bartender på Grønland

Hendes fortid bringer os også til Grønland. Der tog hun op, efter hun som 24-årig havde uddannet sig til kontorassistent. Et noget kedeligt uddannelsesvalg, syntes hun selv.

»Jeg blev bartender på Maximut Pub i Grønland, og senere blev jeg bogholder på Hans Egede Hotel i Nuuk. Jeg var en af de unge, der ikke vidste, hvad jeg skulle, så jeg var også ude og sejle på Oslo båden, som ufaglært tjener,« fortæller Charlotte Vinderløv, der blev i Grønland i fem år.

Det blev en fantastisk oplevelse for Charlotte. Hun fødte sin datter i Grønland, og siden har hun været tilbage på arbejde for Dansk Socialrådgiver forening.

Nu er hun igen klar til en ny udfordring. Fra 1. januar sidder hun med i Skanderborg byråd for SF. En udfordring, der passer godt ind i hendes liv.

» Det har præget mit liv, at jeg har været optaget af, at børn og unge skal have det godt. Ringen bliver ligesom sluttet, når jeg selv får lov at arbejde med det,« siger hun.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.