Mere luft og lys i skoven: Kommunen fælder træer i Dyrehaven

Skanderborg Kommune fælder træer i Dyrehaven for at gavne biodiversiten i skoven.

Artiklens øverste billede
Der skal tyndes ud blandt træer i Dyrehaven. Foto: Kim Aaen, Skanderborg Kommune

Kommunen fælder nogle af træerne i Dyrehaven Skanderborg for at skabe plads og gode forhold til mere biodiversitet.

Derfor vil man i de kommende uger kunne opleve, at skovens dybe stille ro bliver forstyrret af store, arbejdende maskiner. Arbejdet går ud på at tynde ud og skabe lys og luft til de tilbagestående træer i skovens yngre løvskov.

»Vi skaber plads til, at træerne kan vokse sig store og forhåbentligt blive rigtig gamle til fordel for biodiversiteten i skoven«, forklarer Søren Peder Kirstein Knudsen, der er skov- og landskabsingeniør i Skanderborg Kommune, i en pressemeddelelse.

Skader med vilje

Også nogle af de gamle nåletræer i Dyrehaven bliver fældet for at give plads til flere løvtræer, og dermed mere variation, i skoven.

Næsten en tredjedel af skovens liv er knyttet til dødt ved, for eksempel døde grene og stammer. Derfor bliver en del af de fældede træer i Dyrehaven efterladt i skovbunden.

»Det kan se lidt rodet ud, men det er til stor gavn for mange af skovens dyr og planter«, siger Søren Peder Kirstein Knudsen og forklarer, at man også med vilje vil lave skader på en del af træerne og lade dem blive stående i skoven.

Vi skaber plads til, at træerne kan vokse sig store og forhåbentligt blive rigtig gamle til fordel for biodiversiteten i skoven.

Søren Peder Kirstein Knudsen, skov- og landskabsingeniør, Skanderborg Kommune

Disse træer vil med tiden blive hjemsted for mange insekter eller bolig for flagermus og hulrugende fugle, som lige nu har svært ved at finde ynglepladser i naturen.

ear

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen