Se de nye medlemmer af seniorrådet

Der var genvalg til tre og nyvalg til seks medlemmer. Hvem der bliver formand vides endnu ikke.

Artiklens øverste billede
Seniorrådet er opstået ved lov og de skal rådgive byrådet i ældrepolitiske spørgsmål. Modelfoto

Efter tirsdagens valg står det klart, hvem der i de næste fire år skal sidde i seniorrådet. Der er seks nye medlemmer og genvalg til tre medlemmer.Jeg vil betragte det som en naturlig ting, at når så mange har stemt på mig til Seniorrådet, så vil det også være realistisk, at jeg skal være formand

Flemming Otto Jensen, nyvalg til Seniorrådet

Nuværende formand Kristian Thomsen Skovhus stillede ikke op til genvalg, og det er helt åbent, hvem der indtager den nye formandsstol, når seniorrådet konstituerer sig til januar.Fik flest stemmer til valget

Flemming Otto Jensen fra Skovby fik 1.581 personlige stemmer, og er dermed den kandidat, der fik flest stemmer.

Da Ugebladet Skanderborg kontakter ham, står det også klart, at han vil argumentere for, at han skal være den nye formand i Seniorrådet.

»Ja. jeg vil betragte det som en naturlig ting, at når så mange har stemt på mig til Seniorrådet, så vil det også være realistisk, at jeg skal være formand,« lyder det fra 67-årige Flemming Otto Jensen.

Han har boet i Skovby i 45 et halvt år, han har et par gange stillet op for Konservative til byrådsvalget, uden at blive valgt ind. Om sig selv siger han:

»Jeg er en mand af få ord, men jeg bruger dem tit.«

Valgløfter til ældre skal indfries

Når man spørger ind til, hvad han synes, Seniorrådet skal arbejde med, så strømmer det ud med ideer og visioner. Det skal blandt andet dreje sig om, at få Rådet mere ud i offentligheden.

»Der er ikke så mange, der søger på Seniorrådets arbejde. Jeg vil gerne, at vi når et niveau, så selv journalister bliver interesseret i, hvad vi laver. For vi bliver bare flere ældre. Arbejdet i Seniorrådet er vigtigt,« lyder det fra Flemming Otto Nielsen.

Han er fortaler for friplejehjem, og så skal der bides fast i byrådspolitikerne, når de lægger budget.

»Der har været mange fine løfter til de ældre i valgkampen. Vi skal være meget aktive i de forslag, politikerne kommer med til budgetforhandlingerne og minde dem om, hvad det var de lovede,« siger han.

Konstituerer sig i januar

Seniorrådet konstituerer sig til januar, og det er altså ikke givet, at Flemming Otto Jensen bliver formand, selvom han fik flest stemmer.

Stemmerne fordelte sig således:

Flemming Otto Jensen fik 1.581 stemmer - nyvalg

Hanne Hartmann fik 1.207 stemmer - nyvalg

Tove Zoega Bendixen fik 1.069 - nyvalg

Bent Bennetsen fik 726 stemmer - genvalg

Ole Hefsgaard 613 stemmer - genvalg

Carl Voss fik 610 stemmer - nyvalg

Kirsten Nielsen fik 498 stemmer - genvalg

Kirsten Vang Nielsen fik 477 stemmer - nyvalg

Søren Nielsen fik 476 stemmer - nyvalgLæs også

Del artiklen