Corona er tilbage: Smitten vokser i Fruering Sogn, hvor borgerne nu opfordres til at lade sig teste

Smitteudbrud fremkalder særlige forholdsregler for Virring Skole

Artiklens øverste billede
Alle i Fruering Sogn over 9 år opfordres til at lade sig teste. Arkivfoto

Et højt antal smittede i Fruering Sogn de seneste dage fører nu til, at Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer alle borgere i Fruering Sogn over ni år til at lade sig teste.

Det oplyser Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Styrelsen har ligeledes givet anbefaling om at indføre særlige forholdsregler på Virring Skole, dagtilbuddet Bakkehuset og den kommunale og private dagpleje i området.

Styrelsen på Patientsikkerhed har meddelt, at der nu gives særlige anbefalinger for Fruering Sogn i Skanderborg Kommune. Incidenstallet i sognet er aktuelt 993 (antal smittede borgere over syv dage pr. 100.000 indbyggere). Incidensen forventes at stige til over 1.000 i morgen tirsdag – hvorved en række anbefalinger automatisk træder i kraft.

De særlige anbefalinger indbefatter, udover den generelle opfordring til test, også at Virring Skole indfører nye retningslinjer og blandt andet holder børnene på skolen adskilt i skoletiden.

Daginstitutionen Bakkehuset opfordres til, at børnene så vidt muligt holdes indenfor egen stue, og at forældrene afleverer børnene udenfor institutionen.

De samme anbefalinger gælder for den kommunale og private dagpleje i området.

Flere borgere lader sig PCR-teste – også i Skanderborg Kommune. For at undgå kødannelse, eller at nogle borgere går forgæves ved testcentret på Sygehusvej, har Regionen Midtjylland genindført tidsbestilling.

ear

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen