Nu går byggeriet i gang: Børn og borgmester tog første spadestik til ny skole i Hørning

Nu begynder byggeriet af ny skole og daginstitution i Hørning.

Artiklens øverste billede
Highfive for en ny skole i Hørning. Foto: Erland Rasmussen

Både børn og voksne klappede sig til varmen en råkold og lidt blæsende mandag formiddag, da der var første spadestik på den længe ventede ny skole og daginstitution i den sydlige del af Hørning.

Endnu er det ikke til at se på marken ved Blegindvej og Herredsvej, at der skal ligge en skole, som får plads til 1000 elever, og som sammen med Mølleskolen i Ry bliver de største i kommunen og tilmed en af de største i hele landet, når den er helt færdigbygget.

Festlig affære

Alligevel blev første spadestik en festlig affære, fordi 274 børn fra 0.-3. klasse fra Bakkeskolens indskoling sammen med 65 børn fra Hørning Dagtilbud stod klar og tog imod gæsterne på den kommende byggeplads.

Borgmester Frands Fischer var mødt op sammen med et stærkt felt af lokalpolitikere fra byrådet, og Frands Fischer fortalte i sin tale om baggrunden for byggeriet.

Jeg forventer, at det bliver rigtig godt med de fællesskaber, der opstår på tværs.

Frands Fischer, borgmester

»Der er bare kommet rigtig mange børn til i Hørning, og det er en af grundene til, at vi står her i dag og skal tage første spadestik til en helt ny skole. En anden del af forklaringen er også, at Bakkeskolen er blevet lidt slidt. Derfor er der rigtig god grund til, at vi bygger en ny«, konstaterede Frands Fischer.

Han omtalte den forudgående proces, hvor både bestyrelsesmedlemmer, skolebestyrelse, forældre, politikere og administrativt personale fra Skanderborg Kommune, skolelærere og skoleledere har været sammen om at give input til den nye skole.

Borgmesteren fremhævede også som spændende, at man bygger en skole og børnehave sammen.

»Jeg forventer, at det bliver rigtig godt med de fællesskaber, der opstår på tværs. Det er jer, der skal hjælpe med, at det bliver rigtig godt«, sagde Frands Fischer med henvisning til, at det bliver de større elever, der skal hjælpe de små fra børnehaven godt til rette i den nye skole.

Borgmester Frands Fischer fik hjælp til første spadestik af Karl, Alte og Johanne. I gul jakke er det direktør hos totalentreprenøren, C. C. Contractor, Jan From. Foto: Erland Rasmussen

Alt er gennemtænkt

Bestyrelsesformand Jesper Andersen talte både på vegne af Bakkeskolen og Rosenvænget. Han lagde ikke skjul på, at tilløbet har været langt og til tider frustrerende.

»Men nu står vi her, og sikke et byggeri, vi har på tegnebrættet. En daginstitution til de mindste og en skole til de lidt større. Alt er tænkt og designet efter de nyeste pædagogiske principper for stor fleksibillitet, trivsel, læring og undervisning på tværs«, sagde han.

Elevernes trivsel

Bestyrelsesformanden fremhævede blandt andet, at elevernes trivsel kan sættes i højsædet i de nye rammer, og at der kan skabes nye fællesskaber mellem dagtilbuddet og folkeskolen.

»Vi kan koble inde- og ude undervisning sammen og skabe nye læringsmiljøer, som kan lægge en ekstra dimension på inklusionsarbejdet«, sagde han.

Bestyrelsesformanden henviste til, at skolen skal bygges i etaper. I den forbindelse lød der både en tak til det afgående byråd for at sætte gang i den længe, ventede, nye skole, såvel som en appel til det kommende byråd.


»Vil I ikke nok tilsikre, at vi kan fortsætte byggeriet af vores nye skole inden 2026, så vi ikke taber noget af alt det gode, vi kan på den nye skole, når vi skal have børnene tilbage på den gamle skole«, sagde Jesper Andersen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.