Bedre trafiksikkerhed på vej ved Låsby Skole

En nyopstartet skolepatrulje, to nye skolepatruljeanlæg og en daglig periodevis lukning af skolens parkeringsplads skal gøre det mere sikkert for eleverne at gå eller cykle til Låsby Skole.

Artiklens øverste billede

Efter et nær-ved-uheld med en elev bliver der nu sat ind for at styrke trafiksikkerheden ved Låsby Skole.

Skolens nye skolepatrulje, som fremover hjælper eleverne sikkert over Skolevej i morgentimerne, får glæde af to helt nye skolepatruljeanlæg, som Skanderborg Kommune har bygget på Skolevej mellem Lille Tværvej og Låsby Skole. Anlæggenes skilte og advarselslys skal gøre bilisterne opmærksomme på skolepatruljens arbejde.

Låsby Skole vil samtidig lukke skolens parkeringsplads for indkørsel i spidsbelastningstimen fra 07.30-08.30, et tiltag der allerede - med succes - er implementeret på en række skoler i Skanderborg Kommune. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skanderborg Kommune.

Zigzagger forbi bilerne

Om morgenen kan skolens parkeringsplads hurtigt blive fyldt med bakkende biler og børn på vej til undervisning, og det kan skabe farlige situationer. Derfor har vi allerede set andre skoler forsøge sig med at lukke parkeringspladsen i spidsbelastningen, og meldingerne har været rigtig gode.

Jette Schmidt, projektleder i Skanderborg Kommune.

»Om morgenen kan skolens parkeringsplads hurtigt blive fyldt med bakkende biler og børn på vej til undervisning, og det kan skabe farlige situationer. Derfor har vi allerede set andre skoler forsøge sig med at lukke parkeringspladsen i spidsbelastningen, og meldingerne har været rigtig gode. Eleverne undgår at skulle zigzagge sig forbi bilerne, og forældrene kan i stedet sætte deres børn af ved Kys-og-kør banerne - eller lade dem gå eller cykle til skole,« fortæller projektleder Jette Schmidt, der arbejder med trafiksikkerhed i Skanderborg Kommune.

For fortsat at give de forældre, der har behov for at følge deres børn ind til skolen, en mulighed for at parkere, vil det i Kys-og-kør banerne på Skolevej og på Schrødervej blive tilladt at parkere i op til 15 min.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen