Nu kan der køre modulvogntog på Danmarksvej

Damstahl A/S har fået tilladelse til at transportere gods med modulvogntog i industriområdet omkring Danmarksvej i Skanderborg. Endnu et industriområde forventes at få tilladelse i 2022.

Artiklens øverste billede

Det er blevet lettere for virksomheder i området omkring Danmarksvej i Skanderborg at transportere store mængder gods. En nylig tilladelse fra kommunen har nemlig åbnet for kørsel med modulvogntog på strækningen fra motorvejsfrakørsel 52 Skanderborg N til industriområdet. Det meddeler Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Mindre trafik

Tilladelsen er givet efter ønske fra Damstahl A/S, der dagligt kører varer til for eksempel Sverige. Deres varemængder kan sjældent være i et vognlæs på en ordinær lastbil, og virksomheden har derfor indtil nu sendt flere biler på vejene for at levere varer til for eksempel det samme sted i Sverige.

Ved nu at have tilladelse til at fragte med større køretøjer, de såkaldte modulvogntog, sparer Damstahl på antallet af lastbiler, samt den tilhørende logistik og økonomi.

»Hos Damstahl er vi glade for, at vi med tilladelsen får adgang til modulvogntogsnettet i Danmark, hvilket også vil reducere trafikken på Danmarksvej og vores matrikel. Hvert vogntog kan tage cirka otte tons mere, end en normal lastbil, så det kommer til at kunne mærkes,« siger Lars Fløjstrup Degn, nordic logistics manager i Damstahl, ifølge pressemeddelelsen.

Stiller krav til vejen

Modulvogntog fylder meget, især ved højresving, så det kræver en særlig godkendelse, før vejstrækninger kan blive godkendt som en del af modulvogntogsnettet i Danmark. Det er Vejdirektoratet, der vurderer, om en given vejstrækning egner sig til de store og tunge køretøjer.

»I dette tilfælde har Vejdirektoratet screenet to mulige strækninger fra motorvejen til Damstahl for at se, om hele ruten har den nødvendige plads, og om det rent trafiksikkerhedsmæssigt kan lade sig gøre at sende modulvogntog denne vej, siger ingeniør Kristian Nordestgaard fra Skanderborg Kommunes afdeling for veje og trafik, der besvarer ansøgninger fra virksomheder som Damstahl og hjælper med kontakten til Vejdirektoratet.«

Stilling næste gang

Skanderborg Kommune planlægger at indhente endnu en tilladelse til brug af modulvogntog, næste gang til industriområdet omkring Niels Bohrs Vej i Stilling. Det sker i forbindelse med en planlagt udvidelse af vejnettet i området i 2022.

»Det betyder forhåbentlig, at de eksisterende virksomheder på Niels Bohrs Vej kan opnå samme effekt som Damstahl. Men også, at potentielle nye virksomheder i området får en ekstra fordel ved at etablere sig i Stilling,« siger Kristian Nordestgaard.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen