»Jeg tror næsten det er den bedste legeplads i Danmark«

Indvielse af Børnehuset Dyrehaven og Børnehuset Bøgen i Skanderborg

Artiklens øverste billede
Trine Frengler, formand for undervisnings- og børneudvalget, klippede den første røde snor godt hjulpet af børnene. Foto: Anette Bonde.

Fredag i sidste uge var der hurraråb og røde snore i metervis i bøgeskoven på Dyrehavevej i Skanderborg, da Børnehuset Dyrehaven og Børnehuset Bøgen blev indviet. Der var snoreklipning efter hver tale med børn som snore-holdere.

Pippi på banen igen

»Jeg tror næsten, det er den bedste legeplads i Danmark,« sagde Trine Frengler, formand for undervisnings- og børneudvalget, i sin tale. Indvielsen fandt sted ved cykelbanen på legepladsen, der også byder på ’benzinstandere’ i træ med rigtige slanger, kuperet terræn, en musikkugle og meget andet. Det hele lagt ind i den skønneste ramme af høje bøgetræer.

Som bekendt er Børnehuset Dyrehaven og Bøgen en integreret daginstitution for børn i alderen 0-6 år samt to grupper for børn med særlige behov. Ganske som ved 1. spadestik og rejsegildet havde Trine Frengler et Pippi-citat med. Denne gang med en kommentar til det at ’lide af’ noget. Da Pippi stødte på en dame, der mente at hun led af fregner, lød Pippis svar, at hun altså ikke led af fregner. Hun kan nemlig lide dem.

Indvielsen foregik på legepladsen og med en af Sølunds pavilloner som nabo. Den nye institution ligger i baggrunden, rammet ind af træer. Foto: Anette Bonde.

»Citatet kan man overføre til stedet her, Sølund. Et sted med mangfoldighed og mennesker i mange forskellige former. Uanset om man er høj eller lille, har et handicap eller ej, er fregnet, brun eller bleg, så er der plads til alle i fællesskabet i Børnehuset Bøgen og Børnehuset Dyrehaven,« sluttede Trine Frengler.

Hun nævnte også, at indvielsen denne dag efterfølges af flere kommende dagtilbud i Skanderborg Kommune i løbet af de kommende fire år. Det drejer sig om syv selvstændige dagtilbud og to tilknyttet henholdsvis en ny skole i Hørning og en ny skole i Ry.

Der var desuden taler ved institutionernes daglige ledere Henrik Madsen og Laila Byskov, direktør for arkitektfirmaet GPP Arkitekter Søren Madsen, projektchef Henrik Brodersen fra entreprenørvirksomheden Torntoft og Mortensen, og Janus Wehner, formand for Dagtilbud Skanderborg By.

Villum er vild med motorikrummet. Foto: Anette Bonde.

’Fantastiske omgivelser’

Da den højtidelige del af indvielsen var ovre, blev der serveret forfriskninger, og så var der lejlighed til at kigge rundt i det splinternye byggeri og på den flotte legeplads, der kun har været i brug i to uger. Villum, der kommer fra den noget mindre institution Asylgades Børnehave med 40 børn, fulgtes med sin storesøster og sin mor Maria. Maria glæder sig over de imponerende rammer.

»Det er jo fantastiske omgivelser, og det er helt genialt at være barn her. Det skal nok blive supergodt, når de kommer på plads og får lært det hele at kende.«

På legepladsen finder man også en 'ladestation' af træ og med rigtige slanger. Foto: Anette Bonde.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.