Festihallen vil sparke nyt liv i Skanderborgs kulturliv

Event- og spillestedet Festihallen åbner lørdag 16. oktober på Sverigesvej 18b i Skanderborg.

Artiklens øverste billede
Michael Juul, manden bag Festihallen, og koordinator Christina Dam håber det nye festkoncept vil puste godt og grundigt til Skanderborgs Kulturliv. Foto: Grethe Bo

Fest-i-hal rimer på festival og det er ikke det mindste utilsigtet. Tværtimod, er det mere end svært ikke at tænke på Dyrehaven i august - altså ikke er corona-pandemi - når man træder indenfor dørene i hallen på Sverigsevej 18.b.

Ejendommen, der oprindeligt blev købt som et stort lager, er forvandlet til en magisk bøgeskov med høje bøgetæer, stjernehimmel og træflis i ”skovbunden”. Langs den ene væg er opbygget en scene, der umiskendeligt leder tankerne hen på fest i skoven, med bue og stensætning og sågar også Walthers hule, som friluftsteaterets sufflør-aflukke blev omdøbt, da festivalfolket rykkede ud i Dyrehaven.

Essensen er at skabe noget mere liv. Give et ordentlig indspark til Skanderborgs kulturliv, og puste noget mere liv i det igen.

Michael Juul

»Stedet er en stor hyldest til festivaler, hvor vi naturligvis har ladet os inspirere af den bedste, nemlig Skanderborgs egen,« udtaler manden bag det hele, Michael Juul, der normalt er beskæftiget i en helt anden boldgade med boligudlejning, men nu er gået all in for at skabe et nyt event og spillested på Sverigesvej til glæde for Skanderborgenserne.

Scenen minder umiskendeligt om den legendariske Bøgescener i Dyrehaven. Det er kulissefolk fra Aarhus Teater, der har hjulpet med at skabe den naturtro stensætning. Foto: Grethe Bo Madsen

Skulle være et lager

»Det startede med en ide i det helt små om at lave noget, hvor det var muligt både at anvende det til lager, og samtidig kunne omdanne det til et privat feststed, med en bar på hjul, som kunne køres væk, når den ikke skulle bruges. En niveauforskel i bygningen gav ideen til en scene, og så tog det ene det andet. Det var i starten af corona, men jeg var allerede ved at være godt træt af nedlukninger, og så kom ideerne stille og roligt snigende, « forklarer han.

»Jeg har altid været utrolig glad for festivalen, som jeg synes er helt fantastisk.«

Undervejs blev planerne om også at kunne anvende hallen til lager droppet. I stedet gik Michael Juul professionelt til værks og allierede sig med lokale håndværkere, eksperter, professionelle lyd- og lysfolk, kunstnere samt kulissefolk fra Aarhus Teater om at udvikle det helt igennem unikke koncept.

Hallen er spækket med lyd og lysanlæg, akustikloft, to veludstyrede barer, en VIP-lounge med eget øl-træ, der kan tankes op, så man ikke behøver gå ned i baren efter forsyninger samt et omfattende automatisk brandvarslingssystem.

VIP-loungen er placeret over den største af barerne og har små svampelignende lamper samt et øl-træ, så gæsterne i loungen ikke behøver gå i baren efter nye forsyninger. Foto: Grethe Bo Madsen

»Noget til os voksne«

»Det her er noget helt, helt andet end et forsamlingshus eller en sportshal. Vi håber med det her koncept at kunne bidrage med noget værdifuldt til Skanderborg, ja, til hele kommunen. Essensen er at skabe noget mere liv. Give et ordentlig indspark til Skanderborgs kulturliv, og puste noget mere liv i det igen. Jeg er selv en voksen gut, og synes tit jeg hører, at der ikke er noget for os voksne her i Skanderborg. Det kommer der så nu,« konstaterer Michael Juul.

Planen er at kunne tilbyde festpakker med alt inklusiv til store arrangementer som firmafester, events, messer, eller konferencer, men der er også en del flere ideer i støbeskeen.

»Vi planlægger at holde koncerter ind imellem og standup arrangementer. De første, der er på programmet, er en oktoberfest i og dernæst en række julefrokostarrangementer,« forklarer han.

Men først venter et brag af en åbningsfest lørdag 16. oktober med live band, dj og foodtruck.

»Vi har på nuværende tidspunkt solgt rigtig godt med billetter, og vi håber selvfølgelig, at rigtig mange besøger os og ser, hvad det er, vi har skabt, for det skal virkelig opleves live. Vi er virkelig blevet taget godt imod alle steder fra, og vi glæder os helt vildt.

Øl-træet er et finurligt indslag i loungen. Det kan rumme op til 20 liter øl. Foto: Grethe Bo Madsen

Læs også

Del artiklen