50 år og nyt job som uddannelsesleder på VIA

Svend Thorhauge skal fra 1. december stå i spidsen for læreruddannesen i Aarhus. Det oplyser VIA i en pressemeddelelse.

Artiklens øverste billede
Svend Thorhauge var højskoleforstander fra 2004 til 2008 på Ry Højskole. Foto: Kim Vadskær

Svend Thorhauge fra Ry, der fylder 50 år på mandag 11. oktober 2021, er ansat som uddannelsesleder ved læreruddannelsen i Aarhus, der er en del af professionshøjskolen VIA University College.

Læreruddannelsen i Aarhus er Danmarks næststørste læreruddannelse med ca. 1.600 studerende, 120 undervisere og 19 undervisningsfag.

Uddannelsen er placeret på Campus Aarhus C i Ceresbyen, hvor VIA har samlet 15 forskellige uddannelser med i alt godt 7.000 studerende.

Svend Thorhauge tiltræder stillingen som uddannelsesleder fra 1. december 2021 og får blandt andet en stor opgave i forbindelse med, at det politisk er besluttet af gennemføre en revision af læreruddannelsen.

Han efterfølger i jobbet Britta Riishede, der efter 15 år som leder ved læreruddannelsen har valgt at gå på pension.

Landskendt politisk debattør

Uddannelsesmæssigt er Svend Thorhauge cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2011, og han har i sin karriere haft fokus på job inden for uddannelse, dannelse og kultur. Svend Thorhauge er offentligt kendt som en aktiv politisk debattør.

De seneste seks år har Svend Thorhauge været landsformand for Det Radikale Venstre – de seneste to år på fuld tid. Han fratrådte som landsformand ved partiets lands i september 2021.

Fra 2012 til 2019 var Svend Thorhauge leder af Akademiet for Talentfulde Unge, der er et samarbejdsprojekt mellem gymnasierne i Midtjylland, VIA University College og Aarhus Universitet.

Inden da var Svend Thorhauge fra 2010 til 2012 viceforstander på Brøruphus Efterskole i Skanderborg. I 2008 var Svend Thorhauge med til at etablere teatret Mungo Park i Kolding, hvor han også arbejdede som producent frem til 2010.

Erfaring med undervisnings- og uddannelsesverdenen har Svend Thorhauge også fra Ry Højskole, hvor han var højskoleforstander fra 2004 til 2008. I 2004 var Svend Thorhauge ansat som leder af Kulturnatten i Aarhus.

Svend Thorhauge er gift med hustruen Marianne og har tre børn, der alle er under uddannelse.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

sas

Læs også

Del artiklen