Børnehave på hjul og solceller på taget

Hørning-børnehavebørn får en naturbus med solceller på taget

Artiklens øverste billede
Bussen indvies på Bytorvet i Hørning torsdag 23. september klokken 10-17. Pressefoto.

Børnehave på hjul - nu får Hørning en naturbus med solceller på taget. Hørning Dagtilbud har bygget en bus til et rullende børnehus, der giver adgang til mere natur og udeliv. Torsdag 23. september indvies bussen med saftevand og 500 besøgende børn.

Triller ud i naturen

Om få uger kan man se en farverig bus med forventningsfulde børn trille gennem Hørning på vej mod naturoplevelser. Hørning Dagtilbud, der tæller alle børnehaver og vuggestuer i Hørning, har investeret i en såkaldt naturbus, som over de sidste måneder er blevet bygget om og udsmykket, og nu er den klar til brug.

Naturbussen er et mobilt børnehus med plads til 27 personer. Det vil typisk være 24 børn og tre voksne. Bussen er udstyret med alt det, der skal til for at en børnegruppe kan klare sig en hel dag; køkken, toilet, garderobe, hæve-sænke-bord til bleskift og borde. Bordene kan lægges ned, så børnene kan sove til middag i bussen, når den står på opholdsstedet.

Bussen kører ud fra et af Hørnings børnehuse om morgen og vender retur om eftermiddagen. Selv om bussen er bygget om, lever den selvfølgelig op til alle sikkerhedskravene i forhold til at køre med passagerer.

Strøm fra taget

Strømmen kommer fra taget, der er fyldt med solceller. En energivenlig varmepumpe kan opvarme bussen i den kolde periode og bruges til aircondition om sommeren.

Hørning Dagtilbud har brugt 740.000 kroner på at købe og ombygge bussen.

»Det er en investering, som kommer alle børn i Hørning til gode. Naturbussen giver en masse muligheder, og vi kommer endnu tættere på den fantastiske natur, hvilket også har været et ønske fra dagtilbuddets bestyrelse. Indretningen gør, at bussen også kan bruges som pædagogisk læringsrum med læsning, leg og LEGO-byggeri og give børn og voksne et afbræk på en regnvejrsdag,« siger Finn Abrahamsen, leder af Hørning Dagtilbud.

Børn mødes på tværs

Planen er, at bussen kan benyttes af alle afdelinger under Hørning Dagtilbud. Derudover kan bussen også bruges til at skabe aktiviteter og relationer på tværs af afdelingerne, fortæller Finn Abraham.

»Naturbussen kan for eksempel være et samlingspunkt for børn fra specialområdet eller samle årgange på tværs af dagtilbuddet og dermed øge muligheden for at skabe en god overgang for børnene, eksempelvis forud for skolestart.«

Fernisering på Bytorvet

Bussen indvies med et stort og børnevenligt arrangement på Bytorvet i Hørning på torsdag 23. september klokken 10-17.

I løbet af dagen kommer 400-600 børn fra de forskellige afdelinger under Hørning Dagtilbud forbi for at se den utraditionelle bus. Der er saftevand og kage til de besøgende, og en medarbejder står klar til at fortælle om bussen.

Formand for Undervisnings- og Børneudvalget i Skanderborg Kommune, Trine Frengler (S) holder tale og klipper den røde snor til bussen klokken 10.

Alle er velkomne til at komme og opleve bussen, der fremover bliver en del af bybilledet i Hørning.

ab

Læs også

Del artiklen