Første skridt mod ny Skanderborg Station

Nu begynder ombygningen af området ved Skanderborg Station

Artiklens øverste billede
Illustration af det indledende arbejde på Skanderborg Station. Skitse: Skanderborg Kommune.

Nu begynder en større ombygning af området omkring Skanderborg Station. Projektets første, spæde skridt blev taget mandag i denne uge.

Mere plads, mindre trafik og nye, indbydende faciliteter. Brugere af Skanderborg Station kan godt begynde at glæde sig, lyder det fra kommunens projektleder Kirsten Lind. Nu tager Skanderborg Kommune nemlig hul på en større ombygning af hele byens stationsområde.

Starter i det små

Projektet, der har været på tegnebrættet siden 2018, kommer både til at ændre på parkerings- og venteforhold på selve stationen og på trafikken udenom. Og det er der, det hele begynder. Altså udenom, gaffeltruck Kirsten Lind.

»Mandag i denne uge gik vi i gang med at lave de første små ombygninger foran Skanderborg Station, og så går der ikke længe, før vi begynder at grave i Jernbanevej. Men vi starter i det små, så man vil ikke opleve trafikgener allerede mandag,« siger hun.

Trafikanter på strækningen vil dog blive påvirket. Den første del af projektet handler nemlig om at ”vende” trafikken omkring Skanderborg Station. Det gøres ved at signalregulere ind- og udkørslen til stationen på Jernbanevej og ved at fjerne muligheden for udkørsel med busser på Låsbyvej. Målet er at mindske presset på vejene omkring stationen, der i dag ofte er plaget af lange køer og ufremkommelighed.

Træls før det bliver godt

Vejarbejdet omkring stationen forventes færdigt omkring årsskiftet. Herefter går projektet videre til fase to, der handler om at forbedre forholdene for de bløde trafikanter på stationsområdet.

»Det handler selvfølgelig om, at cyklister og gående kan komme sikkert til og fra toget, men også om at skabe en god oplevelse på stationen. Her er parkeringsforhold, lys og stemning noget af det, vi kigger på, sammen med DSB og Midttrafik, og det bliver rigtig godt,« siger Kirsten Lind, der beklager, at det først bliver nødt til at være lidt træls.

Mens vejarbejdet på Jernbanevej står på, kan bilister på strækningen nemlig forvente forlænget køretid, idet man er nødt til at spærre dele af vejen for at arbejde. Strækningen forbi Skanderborg Station forbliver dog åben i hele perioden.

Bedre mobilitet for byen

Ombygningen af Skanderborg Station sker for at fastholde stationen som et populært knudepunkt også i fremtiden, og for at skabe mere sammenhængende mobilitet, siger formand for kommunens miljø- og planudvalg, Claus Leick (F):

»Vi vil gerne gøre, hvad vi kan for at understøtte den kollektive trafik i Skanderborg Kommune, og her spiller knudepunktet Skanderborg Station selvfølgelig en vigtig rolle. Det skal være enkelt og hurtigt at komme til og fra stationen for byens borgere, pendlere og gæster.«

ab

Læs også

Del artiklen