Stor donation til Multiparken i Skanderborg

Med 200.000 kr. fra Sydbank Fonden er multiparken i Skanderborg rykket et vigtigt skridt tættere på målet. Folkene bag parken vurderer den store donation som startskuddet til et spændende efterår.

Artiklens øverste billede
Rikke Steffensen og Claus Brandt hhv. filialchef og områdedirektør i Sydbank overrækker donationen på de 200.000 kr. til Anne Heeager, formand for Skanderborgs Aktive Mil. Pressefoto

Rikke Steffensen, filialchef i Sydbank Skanderborg, kunne i sidste uge overbringe den glade nyhed, at Sydbank Fonden vil støtte den kommende multipark i Skanderborg med 200.000 kr.

»For Sydbank Fonden betyder det noget at kunne være fødselshjælper på et projekt som dette, der skaber helt nye muligheder i lokalsamfundet og samtidig har potentialet til at kunne inspirere andre rundt omkring i landet. Vi ønsker nemlig at være mere end blot en bank og at tage del i de områder, vi opererer i. Det føler vi, at vi gør, når vi bakker op om et projekt som Multiparkenm,« siger Rikke Steffensen i en pressemeddelelse til UgeBladet.

Personligt ser jeg det som et udtryk for, at vi i Skanderborg har fundet ud af, at vi også kan det, som de har været så gode til i Ry og Galten-Skovby i flere år.

Anne Heeager, formand for Skanderborgs Aktive Mil

Stor opbakning

Pengene bliver da også taget imod med kyshånd af Skanderborg Aktive Mil, som er foreningen bag projektet. På nuværende tidspunkt har foreningen rejst 1,5 mio. kr. ud af de godt 7 mio. kr., som projektet er berammet til. Herudover har foreningen på baggrund af flere positive tilkendegivelser store forventninger til, at donationen fra Sydbank Fonden udgør startskuddet til et meget positivt efterår for Multiparken.

Allerede i foråret viste det lokale erhvervsliv vilje til at være med og bakke op om projektet. Blandt de store støtter er købmand Nicolai Jørgensen fra REMA 1000, som peger på potentialet i at skabe noget for kommunens mange børn og unge.

»Vi kunne jo godt sætte os ned og vente på, at kommunen tager fat på samtlige forbedringsmuligheder i denne her by. Men det har vi slet ikke tålmodighed til - og det er jo heller ikke realistisk. Selvfølgelig kan vi ikke som virksomhed kaste os over alle projekter, og selvfølgelig må vi sige nej til nogen. Men når grundstenene er lagt til et godt projekt, som ovenikøbet ligger i vores baghave, så er det da en glæde at være med til at sikre en opgradering af lokalområdet med et moderne fritidstilbud,« understreger Nicolai Jørgensen.

Skanderborg står sammen

Anne Heeager, formand for Skanderborgs Aktive Mil, glæder sig over, at erhvervslivet støtter projektet.

»Med den velvilje, der møder os lige nu fra fonde, fra privatpersoner og fra det lokale erhvervsliv, så er vi ved at nå det momentum, som karakteriserede etableringen af Sløngel Pladsen i Byparken, hvor mange forskellige parter gik sammen. Personligt ser jeg det som et udtryk for, at vi i Skanderborg har fundet ud af, at vi også kan det, som de har været så gode til i Ry og Galten-Skovby i flere år. Nemlig, at stå sammen om at få ting til at lykkes til det fælles bedste. Det er altså ret stort at opleve,« konstaterer hun.

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen