Overvågning af plaget p-plads: Der skal styr på juraen

Artiklens øverste billede
Skanderborg Kommune går ind i sagen om de mange bilindbrud på langtidsparkeringspladsen ved Skanderborg Banegård.

Langtidsparkeringspladsen ved Skanderborg Station har i efterhånden et godt stykke tid fungeret som et tag-selv-bord for indbrudstyve med smag for biler. Utallige biler har fået smadret ruder, hvorefter der er stjålet ting og sager fra bilerne. DSB, der ejer pladsen, vil først gøre noget til foråret, men måske leverer Skanderborg Kommune en overhaling indenom.

I hvert fald har Miljø- og Planudvalget bedst den kommunale administration om at kigge på juraen bag opsætningen af overvågningskameraer.

»Vi kan som kommune ikke været bekendt, at man ikke kan parkere sin bil sikkert på pladsen. Ud over at det er voldsomt generende for de bilejere, der går ud over, så er det bestemt ikke den branding af Skanderborg eller Skanderborg Banegård, vi er ude efter,« siger Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget, der har behandlet et forslag om ’at gøre noget’ fra netop Claus Leick.

»Nu bliver vi klogere på, hvad vi må og kan. Og det er jo ikke kun på den nævnte p-plads, men også på fx pendlerpladserne, at overvågning kan være relevant,« siger han.

Læs også

Del artiklen