Birk og Sejer tager gerne madtjansen

Birk og Sejer glæder sig til at komme på madholdet

Artiklens øverste billede
Sejer (til venstre) og Birk var i sidste uge med til at lave chili sin carne til de 400 elever på Mølleskolen, der er tilmeldt Madfærd. Foto: Anette Bonde.

Birk og Sejer, 6. klasse, er begge to må madholdet i denne uge. Dagens ret er chili sin carne, det vil sige chili uden kød. Dertil serveres dampede ris og blommekompot til de cirka 400 elever, der er tilmeldt skolemadordningen Madfærd på Mølleskolen i Ry.

Begge to har glædet sig til ugen, hvor skoledagen består i at tilberede mad og vaske op efter slaget i køkkenet. Madholdets skoledag starter klokken 7. 30, det vil sige lidt tidligere end en almindelig skoledag. Klokken cirka 14.30, når opvasken er overstået og køkkenet er ryddeligt igen, har de fri.

Birk har i dag skåret gulerødder, lavet remoulade, vasket op og dækket rulleborde, som maden arrangeres på, inden klassernes maddukse henter maden og kører den til deres respektive klasseværelser. Sidst Birk var på køkkenholdet er cirka et år siden.

Og det er lidt træls, at man skal så tidligt op om morgenen

Birk

Sejer har ligeledes været på madholdet tidligere. I dag har han blandt andet rørt rundt i den 200 liter store gryde med padleåren, lagt film hen over madskåle, øst kompot op i skåle og lavet madpakker til elever, der skal på tur.

»Men opvasken er lidt hårdt,« mener han.

»Og det er lidt træls, at man skal så tidligt op om morgenen,« tilføjer Birk.

Han kunne godt finde på at lave blomkålssuppe derhjemme efter at have prøvet det dagen før på skolen. Sejer laver i forvejen lidt mad derhjemme. Her på Madfærd synes han det er sjovt at lave mad sammen med sine venner.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen