Stort klimaprojekt midt i Skanderborg

Det første af en række nye regnvandsbassiner, der blandt andet skal forhindre Skanderupbækken i at flyde over sine breder, når det regner voldsomt, er på vej. Det oplyser Skanderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Artiklens øverste billede
Skanderborg Forsyning og Skanderborg Kommune går nu i gang med et stort anlagt klimatilpasningsprojekt omkring Skanderupbækken i Skanderborg. Foto: Presse

Skanderborg Forsyning og Skanderborg Kommune går nu i gang med et stort anlagt klimatilpasningsprojekt omkring Skanderupbækken i Skanderborg.

Projektet skruer op for biodiversiteten og ned for risikoen for oversvømmelser, når regnvejr i fremtiden skyller i Skanderupbækken med stor kraft.

Storstilet projekt

Det er tre år siden, de første tanker om klimaprojektet ved Skanderupbækkens blev tænkt, og der er – så at sige – løbet meget vand i åen siden da. Borgere har delt gode ideer med kommunen og forsyningen.

Lodsejere har delt ud af deres jord. Og Labland Arkitekter har slået stregerne til et storstilet projekt, der skal lede regnvand fra den ene ende af Skanderborg by til den anden. Uden at løbe over.

»Det er en lang proces, når man kaster sig ud i et projekt som det her. Men det betaler sig også i den sidste ende. Projektet omkring Skanderupbækken bliver ikke alene en effektiv regnvandshåndtering. Det bliver også en stribe af natur midt i byen, som både er smuk for øjet og god for biodiversiteten, og vi glæder os virkelig meget til at komme i gang,« siger udviklingschef i Skanderborg Forsyning, Erland Stubkjær Christensen.

Projektet, der gennemføres i tre etaper, indeholder både etablering af regnvandsbassiner, ændring af Skanderupbækkens forløb og etablering af rekreative områder med stier og opholdspladser flere steder i Skanderborg by.

Projektet omkring Skanderupbækken bliver ikke alene en effektiv regnvandshåndtering. Det bliver også en stribe af natur midt i byen, som både er smuk for øjet og god for biodiversiteten.

Erland Stubkjær Christensen, udviklingschef i Skanderborg Forsyning

Begynder på Ivers Eng

Projektets første spadestik bliver taget på Ivers Eng vest for Vroldvej, hvor der skal etableres et nyt regnvandsbassin. Samtidig udvides et eksisterende bassin ved Skydebanevej, så det fremover kan tilbageholde dobbelt så meget vand som i dag.

Til næste år fortsætter projektet i retning mod Skanderborg Sø, og på vejen folder de største dele af projektet sig ud. Etape 2, Wegeners Eng, mellem Vroldvej, Kirkevej og Anesmindevej, bliver et rekreativt område med stier, og vildtvoksende beplantning, som også kan bruges til naturundervisning af de omkringliggende skoler. Og endelig bliver etape 3, Oasen, mellem Skanderupgade og Banegårdsvej, ja, en grøn oase lige midt i byen.

Klimaprojektet omkring Skanderupbækken forventes afsluttet i 2023. Sideløbende med projektet gennemfører Skanderborg Forsyning kloakseparering på strækningen.

sas

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.