Kampagne skal få unge til at tage bussen

Eleverne på Campus Skanderborg har haft besøg af kommunen, der tjekkede op på, om de unge kender deres muligheder med kollektiv transport.

Artiklens øverste billede
Pressefoto

Ved hovedindgangen foran Skanderborg Gymnasium er elever i denne uge blevet mødt af en mand fra kommunen. Han hedder Troels, og han kunne godt tænke sig, at flere unge brugte den kollektive trafik. I Skanderborg Kommune har de unge nemlig en særlig fordel, men den er så godt som ukendt.

Få kender lokalt tilbud

Siden 2017 har unge med Ungdomskort og bopæl i Skanderborg Kommune haft adgang til gratis transport i aftentimerne og i weekenden. Ordningen, som kun tre andre kommuner i Midtjylland tilbyder, hedder Flextur UNG, og lige nu er bare 19 unge fra Skanderborg meldt til.

Det handler om kendskab, konstaterer manden fra kommunen, mobilitetsplanlægger Troels Tofte Hansen, efter mødet med de unge foran Skanderborg Gymnasium:

Næsten ingen af dem, jeg har talt med, kendte Flextur UNG.

Troels Tofte Hansen, mobilitetsplanlægger, Skanderborg Kommune

»Rigtig mange kommer hertil med bussen, og rigtig mange har også et Ungdomskort, men næsten ingen af dem, jeg har talt med, kendte Flextur UNG,« siger Troels, der i forrige uge oplevede samme billede blandt de mange unge, der går på SCU.

»De unge virker generelt ret overraskede over muligheden men også glade, og det er egentlig det sidste, der er vigtigst. Det betyder, at der er kunder til også den her slags kollektive trafik – og nok også flere end 19,« siger han.

Fra tidligere år ved man, at der udstedes omkring 350 af de adgangsgivende Ungdomskort til unge i Skanderborg Kommune.gs

Læs også

Del artiklen