Christian d. 4's jordvold blokerer for cykelsti

En kommende cykelsti på Vestergade i Skanderborg er udfordret pga. en fredning på Lillesøvej.

Artiklens øverste billede
En 45 meter lang og 9 meter bred fredet jordvold på Lillesøvej sætter umiddelbart en stopper for planer om en cykelsti på den nærliggende Vestergade. Foto: Sonne

Skanderborg Kommune vil svært gerne have lavet en cykelsti på Vestergade i Skanderborg fra Sygehusvej til Adelgade. I dag er der cykelstier på Vestergade fra vest frem til Sygehusvej, hvorefter cyklister bliver ledt ned på kørebanen. Målet er at skabe en sammenhæng for cyklister mellem den vestlige del af Skanderborg og Skanderborg centrum. Men en fredet jordvold, en rest af Skanderborg Byvold, skaber problemer.

Planen var nemlig, at de beboere på Vestergade, der bor på den strækning, der skal have en cykelsti, ikke har andre parkeringsmuligheder end lige uden for deres huse. Derfor havde kommunen planlagt, at beboerne kunne parkere lige rundt om hjørnet på Lillesøvej, lige over for Netto. Men det sætter en 45 meter lang og 9 meter bred jordvold på Lillesøvej en stopper for, i hvert fald midlertidigt.

Volden er nemlig fredet, og administrationen i Skanderborg Kommune har derfor ansøgt Slots- og Kulturstyrelsen om at få ophævet fredningen. Det vurderes dog, skriver administrationen til politikerne i Miljø- og Planudvalget, at sandsynligheden for at få dispensation fra Slots- og Kulturstyrelsen er meget begrænset.

Derfor skal politikerne nu tage stilling til, om man skal fortsætte med cykelstiprojektet og håbe på en dispensation, eller om man skal fortsætte med projektet uden at regne de mulige parkeringspladser på Lillesøvej ind i dette.

Cykelstien på Vestergade forventes at koste cirka 1,8 mio. kr.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen