Hotel Julsø: Vinderprojekt er fundet

Det ser ud til at blive E+N ARKITEKTUR A/S, der skal tegne det nye Hotel Julsø.

Artiklens øverste billede
Sådan kan det nye Hotel Julsø komme til at se ud. Skitse lavet af E+N ARKITEKTUR A/S

I en noget usædvanlig proces har Økonomiudvalget besluttet, at det bliver E+N ARKITEKTUR A/S, der skal opføre det nye Hotel Julsø for foden af Himmelbjerget.

Oprindeligt præsenterede Kristina Ceravolo fra Hotel Julsø og Jørgen Nielsen fra Topas Explorer Group, der står bag det nye hotel, tegninger fra et andet arkitektfirma. De tegninger var hverken den kommunale administration eller Økonomiudvalget voldsomt begejstrede for, og derfor blev projektmagerne bedt om at komme med forslag fra andre arkitekter - hvor kommunen var med til at betale dette arbejde. En usædvanlig løsning, erkender borgmester Frands Fischer (S).

»Der er tale om et helt, helt specielt byggeri, der har almenvellets interesse. Derfor har vi som kommune undtagelsesvis gået ind i processen på en anden måde end normalt,« forklarer Fischer.

Der er tale om et helt, helt specielt byggeri, der har almenvellets interesse

Frands Fischer, borgmester (S)

Det vindende projekt er beskrevet således af administrationen:

»E+N’s projekt er i 4 etager og forholder sig til lige den placering, der er i spil. Det vurderes at projektet på interessant og indlevet vis vil kunne åbne et nyt kapitel i stedet historie. Det viste skaber forventning om at kunne lykkes med både at optræde diskret, formidle og genfortælle stedets historie og tilmed sikre eksisterende bebyggelse/stedets kulturhistorie en visuelt naturlig rolle i fremtiden. Projektets unikke løsning bygger videre på fortællingen om ’et særligt sted’ med mulighed for ’særlig oplevelse’, der knytter sig til stedets historie.«

Økonomiudvalget har besluttet, at der nu skal arbejdes videre med det arkitektoniske udtryk i E+N’s projekt, og at projektet indgår i en forhøring efter planlovens § 23c.

Planlægningen af projektet kommer til at belaste den kommunale administration, og det betyder, at et projekt om boliger ved Rodelundvej sættes på standby, til sagen om nyt Hotel Julsø er gennemført. Og at et projekt om boliger ved Burmlundvej i Gl. Rye og ved Horsensvej i Tebstrup fortsættes med evt. mindre forsinkelse på mellem 1 og 2 måneder.Læs også

Del artiklen