Mølleskolen i Ry vinder specialprisen i landsdækkende filmkonkurrence

7.D på Mølleskolen i Ry vandt specialprisen i GF Fondens filmkonkurrence. I år sætter konkurrencen fokus på at forebygge ensomhed og har til formål at styrke fællesskaber i det danske samfund.

Artiklens øverste billede
Det bragte store smil frem hos både eleverne og deres klasselærer, da 7.D på Mølleskolen i Ry blev overrasket med budskabet: I har vundet specialprisen i GF Fondens filmkonkurrence. Foto: GF Fonden

Der var både overraskelse og store smil med i skolegården, da 7.D på Mølleskolen i Ry blev kåret som vinder af specialprisen i GF Fondens landsdækkende filmkonkurrence med temaet ”Plads til alle i fællesskabet.”

Klassen stod bag filmen ”Isolation”, der viser unges monotone hverdag under nedlukningen med gentagelser og ensformighed og savnet af fællesskabet. Filmen imponerede konkurrencens dommerkomité med sin kreativitet og sin dramatiske klipning og tempo.

Det har bare været det sjoveste projekt, og det er så vildt, at vi nu får den her pris. Det havde vi slet ikke forventet

Bertram Robin Graahede, Stiig Weigelt Rasmussen og Malthe Undall Vrou

»Det er en meget imponerende film med et højt teknisk niveau og en stærk udvikling, som med al tydelighed viser, hvor meget det betyder for unge at være en del af et fællesskab efter en lang periodes isolation og hjemmeskoling. Og så har filmen en god slutning, der viser, at vi kommer ovenpå igen,» siger Alice Lundager fra GF Horsens.

Derfor overraskede GF Fonden i denne uge klassen og havde kage, juice og vinderdiplomet med.

Både sjovt og seriøst arbejde

Filmkonkurrencen blev skudt i gang i oktober sidste år. Her blev landets 6., 7. og 8. klasser inviteret til at gøre brug af GF Fondens undervisningsmaterialer om fællesskab og ensomhed og på den baggrund producere en kampagnefilm, som motiverer jævnaldrende til at dyrke fællesskabet og vinke farvel til ensomheden ved at være hensynsfulde og vise overskud til deres kammerater.

Malthe Undall Vrou, Stiig Weigelt Rasmussen og Bertram Robin Graahedes ”Isolation” fik specialprisen i GF Fondens Filmkonkurrence for sin kreativitet og sin dramatiske klipning og tempo. Filmen er skabt, mens trioen var isoleret hver for sig i hjemmet under coronanedlukningen. Foto: GF Fonden

Bertram Robin Graahede, Stiig Weigelt Rasmussen og Malthe Undall Vrou stod bag 7.D’s film og fandt det naturligt at koble fællesskab med corona og de lange perioder med hjemmeskoling.

»Vi fik den idé, at vi ville lave en film sammen, hvor vi bogstaveligt talt ikke er sammen. Hvor vi er i isolation. Så vi følger tre personers hverdag, og hvordan vi har oplevet isolationen,» siger de tre klassekammerater.

»Det har bare været det sjoveste projekt, og det er så vildt, at vi nu får den her pris. Det havde vi slet ikke forventet.«

Klasse- og dansklærer Louise Borgholm har også følt, at deltagelsen i filmkonkurrencen har givet ekstra energi i en periode, hvor undervisningen var udfordret.

»Det var en kærkommen mulighed, og samtidig fik vi italesat den hverdag, alle eleverne var påvirkede af. Så synes jeg faktisk også, det er imponerende, at drengene fik skabt en film, mens de var i isolation og ikke var sammen. Så prisen er en dejlig anerkendelse,« siger hun.

Med specialprisen fulgte 3000 kr. til klassekassen.

cns

Læs også

Del artiklen