Nye el-cykler giver frisk luft og højt humør på bosted

Donation fra Salling Fonden på 187.750 kr. til Landsbyen Sølund er brugt til indkøb af to 4-personers el-cykler

Artiklens øverste billede
Med det stærkt kuperede landskab i Ry-området er en el-cykel en forudsætning for, at beboerne på Bostedet Bavnebjerg kan komme ud og cykle. Privatfoto

Salling Group er kendt for at give flotte donationer til lokale projekter i Østjylland. Det oplevede Landsbyen Sølund med sine 240 handicappede beboere, da varehuschef Dann Bähring fra Føtex i Skanderborg i december overrakte en donation på 187.750 kr.

Pengene er nu brugt til anskaffelse af to 4-personers el-cykler, og fredag 4. juni blev den første el-cykel leveret og indviet på Bostedet Bavnebjerg i Ry, som holdt en festlig modtagelse og prøvekørsel af cyklen.

Der blev sunget ’Jeg er så glad for min cykel’ og spist kager, som varehuschef Dann Bähring havde medbragt, da el-cyklen skulle overdrages til de ansatte og beboere.

»En ny el-cykel var nu også stærkt tiltrængt på Bavnebjerg fordi den gamle el-cykel efterhånden er godt brugt, og flere gange er batteriet gået flad, så beboerne måtte hentes hjem i bil,« fortæller Leif Johannesen, der er bestyrelsesmedlem i pårørendeforeningen Landsbyen Sølund.

En el-cykel med hænger er et uvurderligt transportmiddel til Bavnebjerg’s handicappede beboere, for området omkring bosteder er stærkt kuperet. En ansat kan nu tage på cykeltur rundt i området med tre beboere samtidigt.

»En god og lang cykeltur giver beboerne gode oplevelser, som de spontant oplever sammen her og nu. De kommer rundt i Rys flotte natur, og oplever Ry bys mange indtryk, mennesker og lyde, som de hver tager med sig hjem – sammen,« forklarer Leif Johannesen.

»Som handicappet er motion i det daglige en besværlig ting, men en god og lang cykeltur kræver, at alle beboere træder i pedalerne for at komme fremad. Så får alle pulsen op og frisk luft i lungerne. Måske lidt kulde og regn også, men selvfølgelig allerhelst solskin og kulør. Og måske allervigtigst får de rørt lattermusklerne og alle sanser, og kommer hjem med et godt humør.«

bo

Læs også

Del artiklen