Damstahl støtter: 10.000 kr. til Stjær, Hylke og Højvangen

Tre projekter får hver 10.000 kr. af Damstahl.

Artiklens øverste billede
I april blev det første spadestik til 'Hylkes aktive byrum' taget - tilmed med en guldbelagt grab. Nu har projektet, som to andre lokale projekter, fået 10.000 støttekroner fra Skanderborg-virksomheden Damstahl. Arkivfoto

Damstahl, der gør sig i rustfrit stål og har hovedkvarter på Danmarksvej i Skanderborg, har igen i år valgt at støtte en række lokale projekter, der hver har fået 10.000 kr. Temaet har været bæredygtighed, og de tre begavede projekter er som følger:

Højvangens Hundeskov

Hundeskoven er resultat af et samarbejde mellem Skanderborg Kommune, Projekt Højvangen og frivillige.

Hundeskoven er åben for alle og byder også på socialt samvær.

Sponsoratet går til konkrete indkøb ifm. naturpleje, hvor der både er tanke på planter, fugle og insekter.

Formålet med Højvangens Hundeskov er, at have et indhegnet område i nærmiljøet, hvor man kan lufte, træne og socialisere sin hund uden snor og sig selv. Alle er velkomne til at gå en tur i skoven, både med og uden hund, og der gøres en del ud af det sociale, som f.eks arbejdsweekender med bålmad og adventshygge med bålæbleskiver og varm cacao. Visionen for hundeskoven er, at der skal være så naturligt som muligt, det skal være CO2 venligt, og hjælpe naturen lidt på vej med insektvenlige blomster hele vejen langs med hundeskoven samt fugleredekasser, insekthoteller og forskellig beplantning.

Stjær Boldklub– Bevægelse og Leg for alle

En aktivitetscirkel for alle aldre med fokus på natur, biodiversitet og fællesskab.

Sponsoratet går til indkøb af træer og buske, der indrammer cirklen og samtidig giver liv til insekter og sommerfugle.

Netop biodiversiteten er en vigtig del af projektet og beplantningen skal derfor skabe gode rammer for insekter. Der er derfor ansøgt om et sponsorat til indkøb af træer og buske, der skal danne den grønne ramme om en bevægelses- og motorikcirkel, så motion, leg og samvær kan kombineres med læring om vigtigheden af biodiversitet og bæredygtighed.

Hylkes aktive Byrum Etablering af et aktivt byrum med muligheder for socialt og aktivt fællesskab for alle aldersgrupper.

Hylke Landsbyråds formål er at bevare og udvikle landsbymiljøet. Hylke en vision om en social bæredygtig udvikling og vil styrke det brede fællesskab og skabe udendørs rum til udvikling, og har derfor skabt projekt Aktivt Byrum. Det består af en professionelt bygget skatepark i insitustøbt beton, et aktivt trappeanlæg med rampe, legeplads, madpakkehus og bytorv.

Landsbyens børn og unge vil få stor glæde af et udendørs mødested. Efterhånden som de unge mennesker bliver ældre, trækker de mod aktiviteter i de større byer, hvorfor det er vigtigt at tilbyde dem aktiviteter til det gode ungdomsliv i landsbyen. Sportspladsens aktiviteter vil dog være for alle aldersgrupper, og via den nye trappe er tilgængeligheden i højsædet, så både barnevognen, kørestolen og rollatoren kan komme ned til aktiviteterne. Alle skal have mulighed for at tilslutte sig fællesskabet – ensomme, unge og ældre.

Det store trappeanlæg med rampe, sikrer at mennesker kan mødes som ligeværdige i det aktive byrum. Sponsoratet vil derfor gå til det værn af stål, som sikrer, at der ikke sker faldulykker.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.