Stort kloakprojekt i Stjær giver omkørsler

Mandag 7. juni bliver første spadestik taget til separatkloakeringen af Stjær. Byen skal have nye kloakker, som har plads til fremtidens regnvand og spildevand.

Artiklens øverste billede

Gravemaskinerne bliver mandag 7. juni startet i Stjær og første spadestik taget til et stort anlægsprojekt, som efter planen fortsætter frem til 2024. Den nedslidte fælleskloak i det meste af byen skal skiftes ud med et nyt, separat kloaksystem, der håndterer spildevand i én ledning og regnvand i en anden.

Projektet fremtidssikrer kloaksystemet i byen til de næste mange årtier, men inden det er færdigt, betyder det gener for byen med opgravede veje og omkørsler for biltrafikken. mellem Stjær og Storring de næste måneder. Det oplyser Skanderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Omkørsel over Søballe

Første spadestik bliver taget i Stjærvej ud for Pebbelparken og medfører afspærring af vejen, som fungerer som gennemkørselsvej mellem Stjær og Storring. Gravearbejdet bevæger sig herefter sydpå ad Stjærvej, som forventes afspærret indtil september, hvor gravearbejdet efter planen når ned til Vesterbro.

Bilister mellem Storring og Stjær skal de næste måneder køre over Søballe – omkørslen er markeret med skilte. Også Midttrafiks bus 309 bliver lagt om og kører over Søballe. Der bliver opsat midlertidige stoppested ved Østerbro/Kirkestien i Stjær og Kirkebakken/Stjærvej i Storring.

Efterhånden som gravearbejdet bevæger sig sydpå ad Stjærvej, ændrer det sig, hvilke veje i Stjær man kan køre til fra nord og syd. Så hvis man skal til eller fra Stjær, mens projektet står på, skal man holde øje med skiltningen og køre i lidt bedre tid, end man plejer.

Sideløbende med Stjærvej starter gravearbejdet også i Pebbelparken og fortsætter efterfølgende i Nygårdsparken og på Toftkærvej. De fire veje er første af i alt tre etaper på det omfattende kloakprojekt. Skanderborg Forsyning forventer første etape afsluttet om et år, men det kan blive forsinket af ekstremt vejr eller særlige jordbundsforhold.



gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold