Idrætscenter er meget tæt på at kunne trykke på udvidelsesknappen

Hørning Idrætscenter satser på at være klar medio 2022 med masser af nye kvadratmeter.

Artiklens øverste billede
Hørning Idrætscenter skal udbygges for cirka 18 mio. kr. og får blandt andet en ekstra hal. Udbygningen, der forventes klar medio 2022, sker i området til højre for de eksisterende bygninger. Foto: Michael Wulff

Går alt efter planen, får Hørning Idrætscenter medio 2022 tilført 2124 nye kvadratmeter. Og de falder på et tørt sted i den hastigt voksende by.

»Lige nu kan vi tilbyde foreningerne, der benytter centeret, 56 procent af den tid, de er berettiget til i forhold til deres medlemstal. Med de nye tiltag kommer vi op på 77 procent,« fortæller Lars G. Jørgensen, formand for forretningsudvalget for Hørning Idrætscenter.

Man siger, at idrætscentrene bliver fremtidens forsamlingshuse, og det er en rolle, vi meget gerne påtager os.

Lars G. Jørgensen, Hørning Idrætscenter

Bag ordene ’nye tiltag’ gemmer sig en idrætshal, en springsal, et tilløbs/gang/depotområde samt et parterreområde.

»Vi får en hel hal på med den 20x40 m bane, der bruges af mange idrætsgrene. Vi får også et springareal, et bevægelsesunivers kan man kalde det, der skal imødekommende den kæmpe udvikling på det område, vi ser i Hørning. Og man kan nu engang ikke placere en springgrav der, hvor der også er en håndboldbane, så der skal bruges ekstra plads. Generelt vil udvidelsen blive til gavn for alle aktiviteter, også de udendørs som fx fodbold,« konstaterer Lars G. Jørgensen og tilføjer:

»Man siger, at idrætscentrene bliver fremtidens forsamlingshuse, og det er en rolle, vi meget gerne påtager os. Det kræver imidlertid, at vi kan rumme ’bredt’, altså ikke kun de traditionelle idrætsgrene. Og så er det vigtigt at have et miljø, og det synes vi, der er i centeret - med Café Sejr i en central rolle.«

Lars G. Jørgensen glæder sig i øvrigt over, at idrætsgrenene hockey og karate er kommet ind i Hørning Idrætscenter, hvor også Ældresagen bidrage til den den aktivitetsmæssige diversitet.

»Vores motto er, at vi vil mere. Det kræver plads til alle, hvilket jeg synes, at vores minigolf anlæg er et godt eksempel på, fordi det bliver brugt af folk, der ikke normalt kommer i en idrætsforening. Vi kan også konstatere, at vores faciliteter for de mindste er noget, folk aktivt opsøger,« siger han.

Penge er næsten fundet

Prisen for udvidelsen af Hørning Idrætscenter bliver cirka 18 mio. kr. Skanderborg Kommune har givet tilsagn om 10 mio. kr., der dog mangler den endelige godkendelse. Det burde dog være en formalitet. Desuden kommer Hørning Puls med cirka 5 mio. opsparende kroner, så projektet er tæt på at være økonomisk grydeklar.

»Vi skal stadig finde nogle penge, men vi ved, at vi kan låne dem, indtil vi har samlet dem ind. Så lige nu mangler der ’kun’ et politisk ja til de 10 mio. kr. samt at en lokalplansændring falder på plads. Vi har fået nogle tilbud ind, og vi er så langt i processen, at vi tør holde møder med nogle entreprenører, som vi håber snart at kunne sætte i gang,« fortæller Lars G. Jørgensen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.