»Det virker som om, p-vagten ligger på lur«

Rigtig mange bilister har fået en bøde for at holde udenfor opmærket p-bås på COOPs parkeringsplads i Adelgade.

Artiklens øverste billede
I flere af henvendelserne til UgeBladet beretter bilister om, hvordan de har fået bøde for at holde udenfor opmærket p-bås. Der er bare det problem, at det er svært at se, at p-båsen ikke er mærket op. Foto: Michael Wulff

Siden UgeBladet i sidste uge omtalte problemet på COOPs parkeringsplads ved det gamle Kvickly i Skanderborg, hvor flere bilister uforvarende er røget i en p-fælde, er en sand tsunami af henvendelser fra andre bøde-ramte bilister væltet ind i UgeBladets indbakke.

De fortæller samstemmende om, hvordan de har fået en bøde for at have parkeret udenfor opmærket parkeringsbås. Mange har fået en bøde netop der, hvor p-skiltet er placeret, men hvor der altså ikke må parkeres, fordi båsen ikke er tegnet op.

Er der tale om en ikke-afmærket bås? Det er ikke til at se. Der var masser af pladser, og jeg havde ikke generet nogen. For mig at se, er det her bare en pengemaskine.

Morten Støvring

En af dem, der har henvendt sig til UgeBladet, er Morten Støvring.

»Jeg blev fanget i deres fælde ved 11 tiden den 3. april,« skriver han og fortsætter:

»Åstedet var næstøverste afsnit, hvor de overdækkede indkøbsvogne tidligere holdt., og forseelsen var parkering udenfor afmærket parkeringsbås. Jeg blev harm og følte mig uretfærdigt behandlet. Er der tale om en ikke-afmærket bås? Det er ikke til at se. Der var masser af pladser, og jeg havde ikke generet nogen. For mig at se, er det her bare en pengemaskine. Det giver jo ingen mening, at der skal uddeles bøde på det sted. Ellers må det males op eller markeres med parkering forbudt,« konstaterer Morten Støvring, der tog hjem og forsøgte at finde en tydelig definition af en afmærket parkeringsbås, men endte med at betale bøden.

»Jeg orkede ikke at føre en sag. Jeg mener dog stadig, at det er mangelfuldt skiltet og afmærket og fuldstændig ulogisk. Det må COOP kunne gøre bedre.«

P-vagt venter i sin bil

Samtidig beskriver flere af de uheldige bilister, hvordan de fik en fornemmelse af, at parkeringsvagten lå på lur og ventede på, at folk skulle parkere netop de steder, hvor opstribningen mangler.

P-vagten står på lur om morgenen før kl. 8 og venter, mens folk kysser deres børn farvel ved Realskolen.

Flemming Kandborg

Blandt dem er Flemming Kandborg, der beskriver sin oplevelse sådan her:

»P-vagten står på lur om morgenen før kl. 8 og venter, mens folk kysser deres børn farvel ved Realskolen. Det er simpelthen så klamt at komme tilbage efter to-tre minutter til en kæmpebøde, et sted hvor man alligevel må holde gratis i to timer. De folk har ingen skam i livet i min optik. De ved godt at, ingen er der mere end ganske få minutter på hverdagsmorgenerne. Jeg har indkasseret to bøder på det - synes jeg - meget spinkle grundlag.«

Jeg bemærkede at p-vagten var ved at skrive bøde til en, der holdt nøjagtigt samme sted, som jeg havde holdt, og han gik igen tilbage sin bil. Det er som om, han bare venter på, at der går en rotte i fælden.

Heidi Sørensen

Samme oplevelse går igen i flere andre henvendelser, blandt andet i Heidi Sørensens beskrivelse:

»Den 3.april parkerede jeg på Kvicklys parkeringsplads. Jeg ankom et par minutter i 10, gik i Helsekosten og kom tilbage, lige da p-vagten satte bøden i min bil. ’Du må ikke parkere udenfor stregerne,’ sagde han til mig og satte sig ind i en bil. Jeg havde en fornemmelse af, at han havde siddet og ventet på, at der kom en, han kunne hapse. Nogle dage senere holdt jeg igen på samme p-plads, dog indenfor stregerne. Jeg bemærkede at p-vagten var ved at skrive bøde til en, der holdt nøjagtigt samme sted, som jeg havde holdt, og han gik igen tilbage sin bil. Det er som om, han bare venter på, at der går en rotte i fælden.«


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.