Rute 26: Morgenmøde med udsigt over Lading Sø

Folketingspolitikere og byrødder mødtes med Landsbyrådet Herskind, Skivholme og Herskind Hede til en besigtigelse af området forud for en motortrafikvej.

Artiklens øverste billede
Else Thomsen fra Landsbyrådet fortalte om området og udpegede den kran, som havde hejst en bil op i 17 meters højde. Bilen kan skimtes lige over hendes udstrakte hånd. Det er den højde en eventuel bro vil få lige her. Foto: Michael Wulff

Der blev kaldt til stemningsfyldt morgenmøde med lurblæser på Borum Eshøj, da Landsbyrådet for Herskind, Skivholme og Herskind Hede mandag 10. maj indbød folketings- og byrådspolitikere til et par timers snak om vejføringen af en kommende motortrafikvej til afløsning for rute 26 gennem Lading By.

Fra højen kunne deltagerne se Lading Sø i det fjerne. Skal vejen gå nord eller syd om søen, er det store spørgsmål i lokalbefolkningen syd for søen.

Borgmester Frands Fischer (S) på talerstolen. Foto: Michael Wulff

Byrødder til Borgen

Beslutningen skal træffes i Folketingets transportudvalg i den kommende tid.

Derfor har Skanderborg Byråd bedt om foretræde for udvalget på Christiansborg, hvor man vil forsøge at få skabt en ny VVM-undersøgelse – og gerne med flere løsninger end de to, der kendes i dag.

Borgmester Frands Fischer var blandt de mange, som tog ordet ved det efterfølgende debatmøde ved Skovhuset i Skivholme.

”Mange foreslår, at jeg sætter mig sammen med Favrskovs borgmester og klarer sagen over en kop kaffe. Men hvad med Silkeborg, Viborg, ja helt til Hanstholm,” sagde Fischer der ser frem til mødet med transportudvalget.

Radikale står alene

Her sidder de radikales Andreas Steenberg, som også var med til morgenmødet mandag.

Han er i dag finansordfører for de Radikale og sidder med fingrene i infrastrukturen netop nu.

”Det ser svært ud,” kunne han afsløre. Steenberg var selv transportordfører i 2014, da linjen blev fastlagt syd om søen.

”Dengang som nu arbejdede vi i de radikale på en nordlig linjeføring. Men vi står alene, men kan se at gode folk lokalt arbejder på at overbevise flere.”

Byrådsmedlem Tage Nielsen fik besøg af sin radikale partifælle Andreas Steenberg, der er finansordfører og medlem af transportudvalget på Christiansborg. Foto: Michael Wulff

Rævekager

Hans partifælle og byrådsmedlem i Skanderborg Tage Nielsen var klar i mælet.

”Vi har ikke sovet i timen. Men der er ikke blevet lyttet. Der er bagt rævekager og lavet studehandler. Det er meget lokale interesser, som har styret dette,” lød det fra den radikale Tage Nielsen.

Aviaja fra Landsbyrådet havde denne opfordring til transportudvalget:

”Kig ikke op i bakspejlet af bilen, når I planlægger fremtidens veje - kig ud af forruden, det er der, fremtiden kan ses.”

Knud Mathiesen sidder i Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti. Han fik albuen af Else Thomsen fra Landsbyrådet. "Jeg er opvokset lige dernede i Borum," kunne han fortælle.

Lurblæser Rolf Sandmark blæste mødet i gang fra toppen af den ene gravhøj. Foto: Michael Wulff

Carsten Bach (LA) og Jens Szabo (V) fik en snak på toppen af Borum Eshøj. Foto: Michael Wulff

Venstres byrådsmedlem Søren Erik Pedersen havde medbragt en tegning over en rute, som går nord om søen, Foto: Michael Wulff

Smukke omgivelser i solen, da byrødder og folketingspolitikere mødtes på Borum Eshøj. Fra Christiansborg havde Mette Hjermind Dencker (DF), Fatma Øktem (V) og Andreas Steenberg (R) taget turen til det nordlige Skanderborg. Foto: Michael Wulff

Den lokale virksomhed Kran-Elektro.dk fra Herskind leverede - igen - det spektakulære indslag ved at hænge en bil op i 17 meters højde - som broen vil få. I baggrunden ligger Borum Eshøj. Dronefoto: Michael Wulff

Politikere mødtes på Borum Eshøj og her ved Skovhuset Skivholme for at diskutere motortrafikvej. Foto: Michael Wulff

Venstres folketingsmedlem Fatma Øktem på talerstolen ved Skovhuset Skivholme. Foto: Michael Wulff

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen