Vinens Gud i værelse 11 og 12 på Låsby Kro

Der nytænkes hos kromanden Peter Have i Låsby, som netop har åbnet restaurant Bacchus.

Artiklens øverste billede
Et kig ind i det tidligere værelse 11. Ved siden af tjekker kromanden Peter Have vinen ud. Foto: Michael Wulff

Et hul i en mur i den gamle, historiske Låsby Kro har skabt mulighed for en helt ny oplevelse for de sultne og tørstige restaurationsgæster, der nu igen kan bestille bord.

»Ja, det er værelserne 11 og 12, som tidligere blev brugt til gæster med husdyr og som endnu tidligere har fungeret som bageri,« fortæller kromanden Peter Have.

»De kan fremover bruges til at servere en helt ny pakke, en konceptrestaurant.«

Muren fra den gamle krostue blev nænsomt banket ned - nu kommer gæsterne ind denne vej til restaurant Bacchus. Foto: Michael Wulff

Gennem muren ind til vinen

Han viser UgeBladet Skanderborg det nye koncept ved, at vi går gennem muren fra den gamle krostue og ind i de værelser, som nu skal bruges til at spise i.

»Prøv lige at se her,« siger Peter og åbner i mellemgangen døren ind til et rum, som afslører en sand vinsamling.

Peter Have kan fortælle, at den sidste liggende gæst på værelset, som nu er restaurant, forlod stedet i september 2020. Herefter gik man i gang med ombygningen.

»Mange af vores gæster og Låsbys borgere har set og undret sig over, hvad der dog foregik på kroen,« fortæller han.

Skilt på fortovet

Nysgerrigheden blev ikke mindre, da der pludselig stod et skilt på fortovet ”Her åbner vi Låsbys nye restaurant”.

»Så nu kan vi fortælle, at det såmænd er Restaurant Bacchus, der har sit navn fra vinen og festivitassens Gud.«

Peter Have lokker med, at weekend gæster får bobler og snacks ved ankomst, en lækker 4-retters menu og til slut kaffe og sødt.

»Dertil kan du som gæst købe en 4-glas vinmenu, sammensat, af kroens sommelier, med øje for hver enkelt rets kvaliteter,« fortæller kromanden, som glæder sig til for alvor at komme i gang efter en lang nedlukning.

Kroen og kirken hører ofte sammen geografisk. Også i Låsby. Foto: Michael Wulff

Åbnede 7. maj

Restaurant Bacchus åbnede fredag 7. maj og havde kun et enkelt ledigt bord, da UgeBladet kiggede forbi et par dagen forinden.

Et kig ind i det tidligere værelse 11. Ved siden af tjekker kromanden Peter Have vinen ud. Foto: Michael Wulff

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen