Fra kro til a la carte: Gl. Høver ryster corona-rusten af sig

Gl. Høver Kro har rystet festlokale-støvet af sig og genopstår nu som Restaurant Gl. Høver

Artiklens øverste billede
At lave kroen om til restaurant har samtidig budt på en gevaldig ansigtsløftning af krostuerne, der nu er shinet op med et twist af Matador-stemning. Foto: Grethe Bo Madsen

Corona-pandemien har været en mere end hård tid for restaurationsbranchen og for Heine Schriver, der foruden Restaurant Gl. Høver, også driver restauranterne Lillering Skov og Venge Kloster har corona betydet fuldt stop for store selskaber og mad ud af huset.

Byen er vokset en del, og jeg tror der er grundlag for at lave et samlingssted lokalt.

Heine Schriver

»Det skal ikke være en hemmelighed, at det har været en hård tid. Jeg har dog gennem længere tid haft en drøm om at åbne Gl. Høver som ’a la carte’ restaurant, og corona har givet mig en mulighed for at gøre noget ved den drøm,« fortæller han.

Restaurant Gl. Høver åbner for a la carte torsdag 6. maj, og vil fremover holde åbent torsdag, fredag og lørdag fra kl. 18-22. Foto: Grethe Bo Madsen

Galten mangler gå-i-byen sted

»Jeg synes, Galten mangler et sted, hvor man kan mødes og gå i byen sammen. Få noget lækkert at spise og høre noget levende musik. Nu starter jeg stille ud med restaurant-delen, men jeg har masser af ideer til, hvad Restaurant Gl. Høver også skal kunne byde på i fremtiden,” understreger Heine Schriver.

Blandt planerne er blandt andet søndags brunch, foredragsaftener, veteranbiltræf, ølsmagning, koncerter og stand up, samt fredagshygge med levende musik.

Også gårdhaven med terrasserne har fået en overhaling og herfra er der udsigt til den lille sø. Går alt efter planen, håber Heine Schriver at kunne arrangere udendørs koncerter til sommer med udendørs servering. Foto: Grethe Bo Madsen

Lidt som Walthers

»I Skanderborg har de Walthers Musikcafé. Jeg vil gerne lave noget, der ligner det her i Galten. Byen er vokset en del, og jeg tror der er grundlag for at lave et samlingssted lokalt. Jeg er selv træt af, at man altid skal helt ind til Aarhus. Så derfor satser jeg på, at folk har lyst til at gå eller cykle til Gl. Høver, når der fra 6. maj igen bliver muligt at komme indenfor,« siger Heine Schriver.

Indtil videre kræver det en forhåndsreservation og et coronapas at spise i restauranten, men på sigt er det tanken, at folk skal kunne komme ind fra gaden og bestille mad eller købe kaffe og kage som på en café.

Heine Schriver har masser af ideer oppe i ærmet til, hvad der skal foregå på Restaurant Gl. Høver. Du kan følge planerne på Restaurant Gl. Høvers Facebookside. Foto: Grethe Bo Madsen



Læs også

Del artiklen