Trailcenter i Skanderborg kom flere skridt nærmere

Masser af positive toner i det virtuelle borgermøde, som gav en bred vifte af informationer på anlæggelse af et nyt område for motions- og idrætsfolket

Artiklens øverste billede
Det er her på Fælleden og i den nyanlagte Anebjerg Skov, der skal anlægget et stort trailcenter, hvor idrætsudøvere kan bruge terrænet og skovstier. Foto: Michael Wulff

”Det er svært ikke at være glad.” Sådan lyder det fra formanden i Skanderborg Mountainbike, Jesper Salling, efter det virtuelle borgermøde om udviklingen af Skanderborg Fælled, som blev sendt den sidste tirsdag i april.

»Hvis alt dette lykkes, så bliver det et knudepunkt for det udendørs friluftsliv, og det kan blive positivt for kommunen. For os mountainbikere er det lige det, vi mangler. Vi får et naturligt samlingssted her i byen.«

Velkigget borgermøde

Der var stor interesse for borgermødet, for borgmester Frands Fischer bød velkommen fra sit hjem med ordene:

»Jeg kan se, at der lige nu er 106, som kigger med.«

Oplægsholderne sad spredt i kommunen, men emnet kunne alle samles om, for det handlede om et meget omdiskuteret trailcenter, der nu endelig ser ud til at lande på Fælleden og i den forholdsvis nyanlagte Anebjerg Skov.

Skanderborg Trailbuilders er klar, når Fælleden og Anebjerg Skov skal have lagt stier til et nyt center. Foto: Michael Wulff

Grundig information

I den følgende halvanden time blev seerne bag skærmene godt og grundigt informeret om foreningernes arbejdsgrupper, og processen for udviklingsplanen blev præsenteret af DGI Østjyllands Marlene Bjerre.

Hun glædede sig også over den store interesse og nævnte, at det senere var muligt at streame borgermødet, hvis man ikke havde mulighed for at deltage i den direkte sending.

I St. Bededagsferien var det dog endnu ikke muligt at se optagelserne.

Inde i midten sidder navet. Det er her, alle eger samles. På samme måde er det med et trailcenter, hvor man samles et centralt sted.

Jens Øyås, Lokale- og anlægsfonden

»Vi har lidt tekniske udfordringer,« lød det søndag fra Bjerre, som på mødet lod deltagerne få en virtuel flyvetur henover det store område mellem Skanderborg og Stilling.

Thorbjørn Nørgaard fra Naturstyrelsen havde en oversigt med om, hvordan området har udviklet sig de seneste 12 år.


Et cykelhjul

Hvad er et trailcenter for en størrelse. Det spørgsmål kunne Jens Øyås fra Lokale- og anlægsfonden opklare, da han nævnte, at man kunne se trailcentret som et cykelhjul.

»Inde i midten sidder navet. Det er her, alle eger samles. På samme måde er det med et trailcenter, hvor man samles et centralt sted og derfra kan stikke ud på en rute, i den retning man ønsker.«

Og for at anskueliggøre et trailcenter, tog Øyås så deltagerne med ud til en række eksisterende trailcentre i landet.

Trailbuilders er klar

Thorbjørn Nørgaard fra Naturstyrelsen gav en grundig gennemgang af Anebjerg Skovens udvikling fra starten i 2009, inden lederen af Kultur og Erhverv, Jesper Simonsen, fortalte om den kommende proces, der byder på et par workshops allerede i slutningen af maj og inde i juni.

Og når projektet er tegnet helt op, står Skanderborg Trailbuilders klar til at rykke ud. De har stor ekspertise i at bygge den slags anlæg.

Ventet i mange år

Formand for Skanderborg Trailbuilders Thomas Eifer var også en glad mand ovenpå borgermødet tirsdag aften.

»Det er jo lige præcis de planer, vi har haft i mange, mange år. I 2019 lagde vi en ansøgning ind til Naturstyrelsen om et MTB-spor i Anebjerg Skoven, og vi har haft planer om et teknikspor lige derm, hvor der nu bliver planlagt et trailcenter. Det center kommer til at understøtte de ting, som vi arbejder for,« siger Thomas Eifer.

Skanderborg Løberne glæder sig også, selvom løbernes formand Alf Lærke var forhindret i at følge det direkte borgermøde på skærmen.

»Men det bliver fantastisk med et trailcenter på Fælleden,« skriver Lærke i en sms til UgeBladet.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.