Provstikontor og provstefunktion flytter til Skanderborg

Skanderborg provsti, som omfatter de 25 sogne i kommunen, har i dag kontor i Hørning Sognegård. Men i løbet af forsommeren flytter provstikontoret til lejede kontorlokaler i Kielberghus i Skanderborg by. Desuden tilknyttes provsten som præst i 25 % af sin tid til Skanderborg Sogn.

Artiklens øverste billede
I løbet af forsommeren flytter provstikontoret til lejede kontorlokaler i Kielberghus i Skanderborg. Pressefoto

Ifølge provstiudvalgsformand i Skanderborg provsti, Niels Peter Skrubbeltrang, sker flytningen af kontoret fra Hørning Sognegård til lejede lokaler i Kielberghus som et led i en større plan:

»Med flytningen af provstikontoret fra sognegården i Hørning håber provstiudvalget at skabe ’mere fri og lige adgang’ for alle sogne i Skanderborg provsti. Kielberghus er desuden valgt, da beliggenheden i forhold til transportmuligheder understøtter rekrutteringen af dygtige medarbejdere. Men også fordi der er brug for gode og rummelige rammer med udvidelsesmuligheder i forhold til nye funktioner i fremtiden,« lyder det fra Niels Peter Skrubbeltrang.

Provstikontoret kommer i udgangssituationen til at rumme provst, provstisekretær, skoletjeneste og personalekonsulent. Tjenesteboligen for provsten kommer også til at ligge i Skanderborg.

Styrkelse af provstestillingen

Over tid er provstens opgaver taget til i omfang og betydning. Det betyder, at provstestillingen ændres fra en stilling med en provstefunktion 50 procent af tiden og præstefunktion 50 procent af tiden (i Hørning – Blegind – Adslev pastorat) til en stilling som 75 procent provst og 25 procent som præst (i Skanderborg sogn).

»I øjeblikket har vi i provstiet en konstitueret provst, Anders Bonde fra Favrskov provsti, men med den nyopslåede stilling, ønsker vi at styrke provstens funktion yderligere. Provsten har en vigtig funktion som formidleren af det brede samarbejde og en decentral tilgang til forvaltningen. Der skal være tid til, at provsten kan være nærværende og synlig i forhold til menighedsråd og præster i hele provstiet,« forklarer Niels Peter Skrubbeltrang.

Skanderborg sogn tilføres med rokaden således en 25 procent præstestilling, der skal varetages af provsten. På lidt længere sigt er det planen at tilføre yderligere præsteressourcer, så der bliver mulighed for at fordele både provste- og præsteressourcer til glæde for hele provstiet.

Hørning – Blegind – Adslev Pastorat tilføres 50 procent præstestilling som kompensation for de mistede præsteressourcer i forbindelse med flytningen af provstestillingen. Provstestillingen ventes besat før sommerferien.

sas

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.