"Vigtigt med politisk opbakning i kamp for alternativ linjeføring af motortrafikvej"

Landsbyråd er glade for håndsrækningen fra byrødderne i sagen om linjeføringen af ny motortrafikvej

Artiklens øverste billede
For Landsbyrådet Herskind, Skivholme og Herskind Hede er det vigtigt at få udbredt de fakta og fjernet misforståelser i i sagen om linjeføringen af motortrafikvejen. Foto: Grethe Bo Madsen

rute 26 Landsbyrådet Herskind, Skivholme og Herskind Hede roser nu Skanderborg Byråd for at lytte til sine borgere i den nordlige del af kommunen.

"Vi lægger især mærke til, hvordan samarbejdet mellem politikere og borgere har medført, at sagen om motortrafikvej på rute 26 har fået fornyet opmærksomhed på Christiansborg og højnet borgernes tillid til de politiske processer," skriver landsbyrådet i en pressemeddelelse.

Det ligger godt i forlængelse af Skanderborg Kommunes arbejde med demokrati og borgerinddragelse, mener de.

"Det er jo dét, som det i høj grad handler om. Når vi som Landsbyråd erfarer, at vores borgmester og byrådspolitikere har brug for rygvind fra os borgere, for at få en vigtig sag formidlet til Christiansborg, så bakker vi selvfølgelig op. Og hvad er bedre end et borgermøde til at vise, at den her sag betyder noget for Skanderborg," siger Aviaja Dahl Kilt fra landsbyrådet.

"Vi ser det som et stort kompliment og en tillidserklæring, at så mange politikere mødte op, da vi holdt borgermøde, og efterfølgende er gået aktivt ind i sagen."

Landsbyrådets formål med borgermødet var at klæde politikere fra alle partier på med viden om den komplicerede sag, der har kørt i mange år.

"Der er mange fakta og også flere misforståelser i sagen, og det er der behov for at få ryddet op i og tydeligt formidlet, så landspolitikerne kan drøfte sagen ud fra korrekte oplysninger. Derfor er det også særligt vigtigt for os borgere her i området at byrådet nu er gået i rette med Favrskovs støjberegninger," tilføjer Aviaja Dahl Kilt.

Netop støjberegningerne aktiverede faktaklokken på borgermøde i forrige uge i Skovhuset Skivholme.

"Jeg er nødt til at understrege, at det, der er fakta, og det, der står i VVM rapporterne, er, at der er færrest boliger, der bliver belastet, hvis man vælger den nordlige linjeføring. Det er rigtigt, at der figurerer andre tal. Det er tal, der er produceret af Favrskov, og det er tal, som dengang, de blev præsenteret, blev dementeret af både Vejdirektoratet og den daværende transportminister, Pia Olsen Dyhr. Vi har simpelthen brug for, at vores politikere er skarpe på det her," understreger Else Thomsen fra landsbyrådet om støjberegningerne.

På borgermødet foreslog borgmester Frands Fischer at kvalificere det forslag til linjeføring, som Landsbyrådet fremlagde. Det kvalificerede forslag er klart nu og blev fredag sendt til Christiansborg.

"Vi ser frem til det fortsatte samarbejde med Skanderborg Byråd om at gøre landspolitikerne opmærksomme på, hvad der er bedst for Danmark og komme de konstruerede fakta fra Favrskov kommune til livs," tilføjer landsbyrådet.

bo

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.