Carsten Bach er LA's kandidat til borgmesterposten

Derudover præsenterer Liberal Alliance fem kandidater til byrådet

Artiklens øverste billede
Carsten Bach skal trække Liberal Alliance ind i byrådet i Skanderborg Kommune. Pressefoto

På listen over liberale kandidater som borgerne i Skanderborg Kommune kan sætte deres kryds ved til efterårets kommunalvalg, er forhenværende Medlem af Folketinget Carsten Bach, der, på det nyligt afholdte opstillingsmøde, meddelte medlemmer og den lokale parti-bestyrelse, at han vil gå efter borgmesterposten på valgaftenen den 16. november i år.

Ud over Carsten Bach blev der valgt en liste med i første omgang 5 kandidater, Linda Andrea, Jonas Thomsen, Michael Ilsø, Per Laursen og Thomas N. Madsen, hvoraf de fleste er gengangere fra kommunalvalget i 2017. Derudover er der et par boblere på vej ind på listen.

Liberal Alliances liste bliver dermed samme størrelse som de tidl. gange partiet har været opstillet til kommunalvalg i Skanderborg Kommune.

På listen er repræsentanter bredt fra hele kommunen, hvilket i følge lokalformand Linda Andrea er afgørende for et godt valgresultat.

Politikken er også klar.

Efter coronanedlukning og restriktioner skal der mere fokus på trivsel og borgernes frie valg fremfor systemtænkning, siger Carsten Bach, der efter udmeldingen om borgmesterambitioner blev valgt som LA’s spidskandidat til KV21 i Skanderborg Kommune.

Carsten Bach fortsætter:

Der skal skabes bedre mulighed for fritvalgsordninger, så borgerne kan få den service, de ønsker og ikke bare den service, systemet vælger for dem.

I det hele taget skal familierne i højsædet i alle dele af politikken i Skanderborg Kommune

De frie fællesskaber ude i kommunens mange foreninger skal prioriteres højt efter en periode uden mulighed for aktivitet.

Trivslen blandt skoleeleverne skal forbedres og de ældre skal ud blandt alle os andre igen.

Desuden skal der gøres alvor af tankerne om et friplejehjem i kommunen og skabes bedre vilkår for både Friskoler og private børnepasningstilbud.

Fremtidens velfærd handler nemlig i høj grad om frit valg og tilbud tilpasset den enkelte familie.

I det hele taget skal familierne i højsædet i alle dele af politikken i Skanderborg Kommune.

Vi kan kalde det Frivelfærd, hvor velfærdskronerne følger borgerne og deres frie valg af ydelser og tilbud.

Ved netop at lade pengene følge den enkelte giver vi familierne bedre mulighed for at disponere over den offentlige betalte velfærd, frem for at være tvunget til at tilpasse sig det offentlige system gennem hele livet.

Gennem Frivelfærd og det frie initiativ i foreninger, private skoletilbud, ældreplejen og daginstitutioner bliver velfærden på familiens præmisser, ikke på systemets.

TrustSkanderborg

Konkret og helt nyt vil LA indføre “TrustSkanderborg”, hvor forældre på web- eller app-platform kan evaluere alle offentlige såvel som private skoler og daginstitutioner i kommunen. På den måde vil LA gøre det muligt for forældre til kommende skole- og daginstitutionsbørn at se andre forældres vurdering af de forskellige tilbud, der findes i kommunen inden de selv skal vælge skole eller pasningstilbud til deres barn. Samtidig vil LA give bedre mulighed for tilskud til privat børnepasning og forbedre planlægning ift. antallet af daginstitutionspladser.

Som noget andet vil LA f.eks. efter hollandsk forbillede sætte den enkelte borgers behov i centrum og give plads til alternativer til den kommunale ældrepleje. I Holland er der over de seneste år skabt det såkaldte Buurtzorg, der er små selvstyrende plejeenheder med det fulde ansvar for et afgrænset antal borgere inden for et lille geografisk område og borgerne oplever derfor en høj grad af kontinuitet i den service de modtager. Samtidig bliver der mere fokus på borgernes konkrete ønske om hjælp her og nu.

Det er nemlig vigtigt for LA, at Byrådet ikke bedriver politik på bekostning af det frie valg i hjemmeplejen. Hele meningen med demokratiet ligger jo netop i det frie valg.

Hvis vi efter valghandlingen ikke har et reelt frit valg af f.eks. skole, børnepasning eller ældrepleje, men kun kan “vælge” systemets tilbud. Så har vi reelt ikke demokrati.

Også udvikling af den tværgående infrastruktur i Kommunen, specielt for de unge skal på dagsordnen, så vi langt bedre kan binde kommunen sammen på tværs af centerbyerne.

Sidst men ikke mindst vil mere samarbejde med og støtte til det lokale erhvervsliv og de forretningsdrivende efter en periode med Corona være i højsædet for Liberal Alliance i det nye byråd.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.