Det et stadig muligt, at Christoffer Schou får lov til at udstykke sin grund på Præstbrovej i Skovby. Arkivfoto

Det et stadig muligt, at Christoffer Schou får lov til at udstykke sin grund på Præstbrovej i Skovby. Arkivfoto

Udstykning i Skovby overlever efter ’ja’ fra udvalg

Christoffer Schou er kommet lidt tættere på at kunne udstykke

En marginal teknisk sejr.
Sådan betegner Christoffer Schou udfaldet af de 10 minutters foretræde, han i tirsdags havde for Miljø- og planudvalget.
Udvalget besluttede nemlig med stemmerne 3 mod 2 at holde muligheden åben for, at han kan udstykke en grund på Præstbrovej.
LÆS OGSÅ: Udstykning er på vej til at forsvinde i larm, der ikke er der 
 
Udvalget har tidligere sagt nej til, at området kan udstykkes, selv om det er udlagt til udstykning i Kommuneplanen.
Årsagen er, at den nærliggende Skovby Møbelfabrik støjer mere end det tilladte - dog ikke på Christofer Schous grund, der ligger på den anden side af Præstbrovej.
Det bliver dog det nye udvalg, sammensat efter kommunalvalget og i aktion fra 2018, der næste år skal arbejde videre med sagen og beslutte, om der skal laves en lokalplan for området, så udstykningen bliver mulig.
LÆS OGSÅ: Støjsag fra Skovby er kompliceret
De to Venstrefolk Claus Bloch og Peder Porse samt Enhedslistens Maria Temponeras stemte for, at der skal arbejdes videre med udstykningsplanerne, mens Karen Lindemann (A) og udvalgsformand Claus Leick (SF) stemte imod.
Bortset fra Peder Porse sidder de fire øvrige også i det kommende Miljø- og planudvalg, der kommer til at tælle syv mod de nuværende fem medlemmer. En af disse bliver Kjeld Jensen (DF), mens der endnu ikke er sat navn på de sidste to medlemmer.
“Det er ikke sådan, at det nye udvalg er bundet af det nuværende udvalgs beslutning. Det her er en sag, hvor der er rigtig mange spørgsmål og rigtig mange modeller, og det skal vi nu havde belyst bedre, så vi kan få et overblik over støjen fra den nærliggende virksomhed,” siger Claus Leick, der også er formand for det kommende Miljø- og planudvalg.
LÆS OGSÅ: Skovby Møbler - Vi overholder støjkrav
Claus Leick regner umiddelbart med, at der kan gå et godt stykke tid, før der falder en endelig afgørelse i sagen.
“Jeg tror ikke, at det her bliver en af de allerførste sager, vi kommer til at kaste os over. Men alt andet lige er signalet fra et flertal i det nuværende udvalg, at der skal arbejdes videre med sagen,” siger han.

Vild oplevelse

Christoffer Schou kalder mødet med Miljø- og planudvalget for en speciel oplevelse.
“10 minutter er altså ikke ret lang tid til at forsvare en projekt som dette. Jeg undrer mig over, at der ikke var nogle fra forvaltningen, der skulle på banen - og så alligevel. Jeg oplever, at forvaltningen modarbejder mig mere end de 'medarbejder', og som jeg sagde under mit foretræde, så er der efter min bedste overbevisning indbygget en fælde i den ene løsningsmodel, som forvaltningen har fremsat.” siger Christoffer Schou.

Publiceret 14 December 2017 10:00