Skanderborg har fået en bedekvinde.

Skanderborg har fået en bedekvinde.

Ny bedemand i byen

Modstykket til traditionelle bedemænd med jakkesæt, slips og fuldskæg, åbner forretning i Skanderborg

"Den nye bedemandsforretning er et friskt og moderne pust i en ellers halvstøvet branche," lyder det fra Skanderborgs nye bedekvinde, der åbner forretning i byen i starten af september.
Edith Broholt er kvinden bag forretningen, og ifølge hende, er det hendes kvindelig intuition, empati, omsorg og evne til at lytte, der giver modspil til det traditionelle billede af bedemænd som ældre herrer med jakkesæt, slipsknuden stramt i halsen og fuldskæg.

En dejlig by

Det var efter en utilfredsstillende oplevelse ved hendes egen mors bisættelse for nogle år tilbage, at Edith Broholt besluttede, at startede sin begravelsesforretning.
"Jeg gør en dyd ud af at være i øjenhøjde, en god støtte og i tæt kontakt med de pårørende, som vælger mig som bedemand," fortæller hun.
Forretningen på Mindet 3 er Broholt Begravelses første.
"Jeg oplever Skanderborg som en dejlig by med en særlig charme og imødekommende mennesker, og derfor har jeg valgt, at åbne min forretning her," fortæller hun, der for to år siden kunne kalde sig bedemand.
Springet til selvstændig bedekvinde tog hun med opbakning fra venner, familien og inspiration fra tv-udsendelsen, "Danmark ifølge Bubber".
Broholt Begravelse åbner forretningen i begyndelsen af september 2013.
Fredag 6. september klokken 13 til 17 vil der være mulighed for at komme forbi og hilse på den nye og lokale ”bedekvinde” til en kop kaffe og kage.

null

Publiceret 03 September 2013 06:30