Eventchef Peter O. Andersen, formand i Kræftens Bekæmpelse Tove Gaihede, borgmester Jørgen Gaarde (S), cityforeningsformand Jette Lykke og mediechef Sabine Vest er klar til at tage kampen op imod kræft i morgen i Skandeborg

Eventchef Peter O. Andersen, formand i Kræftens Bekæmpelse Tove Gaihede, borgmester Jørgen Gaarde (S), cityforeningsformand Jette Lykke og mediechef Sabine Vest er klar til at tage kampen op imod kræft i morgen i Skandeborg

Skanderborg tager kampen op imod kræft

Kampen mod kræft samler borgmesteren, Kræftens Bekæmpelse, Skanderborg Cityforening og Lokalavisen i morgen

Af
Af Bettina Sønderskov

"Vi har næsten alle en personlig historie om et familiemedlem eller en bekendt, som har haft, eller har kræft. Det har jeg også. Jeg synes faktisk, at kampen mod kræft er den mest indlysende sag at kæmpe for i dagens Danmark."
Sådan lyder forklaringen fra borgmester Jørgen Gaarde (S) på, at sammen med Kræftens Bekæmpelse i Skanderborg, Cityforeningen i Skanderborg og Lokalavisen støtter op om den landsdækkende indsamling til fordel for brystkræftramte i oktober.

I Skanderborg har Lokalavisen og de lokale samarbejdspartnere for første gang i år sat himmel og jord i bevægelse for at støtte op om arbejdet med at bekæmpe den mest hyppige kræftform blandt kvinder i Danmark.
Det betyder, at byen på lørdag den 6. oktober bliver omdannet til et lyserødt inferno af festlige aktiviteter og indsamlinger samt en begivenhedsrig aften i kvindernes tegn i Kulturhuset i Skanderborg. Her står de handlende i Cityforeningen blandt andet for aftenens store modeshow og formanden for cityforeningen glæder sig til på den måde at støtte kampen mod sygdommen, som hendes veninde for nylig blev ramt af.

"Alle kender nogen, der har haft sygdommen inde på livet. Det er en kamp, som man slet ikke kan lade være med at støtte," siger Jette Lykke.

Lokalavisens eventchef Peter O. Andersen glæder sig over, at Lokalavisen for nylig er blevet Kræftens Bekæmpelses officielle mediepartner på kampagnen ?Lyserød Lørdag.?

"Det er et betydningsfuldt formål, og det er meget vigtigt, at vi får engageret hele Skanderborg, så vi som en samlet by kan få indsamlet en masse penge på lørdag," siger Lokalavisens eventchef Peter O. Andersen, som sammen med Lokalavisens lokale områdechef Sabine Vest er initiativtager til Skanderborgs fælles front imod brystkræft.

Initiativet har, udover forskellige aktiviteter i løbet af dagstimerne, blandt andet også udmøntet sig i lørdagens helaftensarrangement Girls Night Out i Kulturhuset, hvor hele overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse og Støt Brysterne.

Tove Gaihede, som er nyudnævnt formand for Kræftens Bekæmpelse i Skanderborg, glæder sig over den lokale opbakning til kampen mod kræft.
"Det er utroligt flot, at nogen vil tage ansvaret for at sætte fokus på kræft . I kræftens bekæmpelse kæmper vi imod alle former for kræft , og det er meget vigtigt for os, at have nogen, der kan hjælpe med at udbrede budskabet," siger hun.

Publiceret 05 October 2012 11:30