Kom tættere på: Skanderborg styrker lokal turismeindsats

Det skal være lettere og mere inspirerende at være turist i Skanderborg Kommune.

Artiklens øverste billede
Byrådet afsætter 800.000 kr. om året til at styrke den lokale turisme. Pengene skal bruges til en række lokale indsatser med henblik på at gavne turismen generelt i kommunen. Foto: Per Bille/Skanderborg Kommune

Byrådet afsætter 800.000 kr. om året til at styrke den lokale turisme. Pengene skal bruges til en række lokale indsatser med henblik på at gavne turismen generelt i kommunen. 

Som noget nyt er den lokale detailhandel tænkt ind som en del af den service, der ydes til besøgende turister. Personale i byernes detailbutikker tilbydes at blive klædt på til at tage imod og yde værtskab, når turister og gæster eksempelvis har brug for at blive guidet rundt og modtage gode anbefalinger til oplevelser. 

De ruteanvisninger, det tip og det smil, man får lokalt, spiller en afgørende rolle for turistens oplevelse, og derfor bruger vi flere kræfter på det lokale værtsskab.

Frands Fischer, borgmester

»Den nye turismemodel i Skanderborg Kommune er skabt i fællesskab med aktørerne på turistområdet, og den skal i høj grad også løftes i fællesskab. De ruteanvisninger, det tip og det smil, man får lokalt, spiller en afgørende rolle for turistens oplevelse, og derfor bruger vi flere kræfter på det lokale værtsskab,« siger borgmester Frands Fischer i en pressemeddelelse. 

Oversigt over arrangementer

Vandrekort og foldere er fortsat basisprodukter, som turister efterspørger – til nogle typer oplevelser. Derfor vil kort med for eksempel lokale vandreruter m.v. blive opdateret og genoptrykt. 

Turisterhvervet har efterspurgt en lokal arrangementskalender, man kan henvise til som lokal vært. Hvad sker der for eksempel i Ry eller Galten hen over sommeren? Skanderborg Kommune bruger i dag Kultunaut, og på baggrund af behov fra erhvervet, videreudvikles systemet med nye filtreringsmuligheder m.v., uden at man samtidig mister sigtet på lokale borgere. 

Bedre skiltning

Der skal også arbejdes på at lave bedre skiltning i byerne, der hjælper gæster og turister rundt – og eventuelt markerer hotspots for gæsteservice. Lokale stationer skal tænkes ind som kontaktpunkter. 

Hele formålet er at guide gæster og turister bedre rundt i byerne, så man nemmere finder attraktioner, områder med spisesteder, butikker m.v. og samtidig inspireres til at opsøge noget man ikke havde tænkt på, og som slet ikke er så langt væk. 

Derudover går Skanderborg Kommune i gang med at opdatere de mere end 220 informationstavler med kort og tekst om forskellige naturområder og seværdigheder, som er spredt rundt omkring i kommunen. I første omgang igangsættes en opdatering af tavlerne på de ruter, hvor der er størst trafik. Siden følger andre efter. 

Pengene til den lokale turismeindsats er blandt andet fundet ved at reducere bidraget til VisitAarhus med 700.000 kr. Skanderborg Kommune giver fortsat godt en mio. kr. om året til VisitAarhus’ nationale og internationale markedsføring. 

På lidt længere sigt er det planen, at mindst halvdelen af de afsatte midler til den lokale turismeindsats skal bruges til drift af et besøgscenter på Himmelbjerget.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.