Nyt handelsområde på vej til Låsby: Politikere inviterer til tidlig dialog

Politikerne behandler i øjeblikket en ny plan for handlen i Låsby, og i den forbindelse inviteres borgerne til tidlig dialog.

Artiklens øverste billede
Står det til Skanderborg Kommune skal det blå område kunne bruges til et nyt handelsområde i Låsby. Foto: Skanderborg Kommunes bilag til forslag.

Låsby ser ind i en rivende udvikling med både en ny bydel og et nyt handelsområde.

Vi håber, at mange vil tage del i dialogen og møde op til sådan et møde. Jeg tror, at folk i Låsby er meget optagede af, hvordan man får skabt flere detailbutikker i takt med, at Låsby vokser.

Frands Fischer (S), borgmester og formand for Økonomi- og Erhvervsudvalget i Skanderborg

Det tyder flere punkter på udvalgenes dagsordener i Skanderborg Kommune på, og går alt som forventet sendes lokalplanen for en ny bydel ved Langvad Bakker i høring, ligesom borgerne inviteres til tidlig dialog vedrørende det nye handelsområde ved Hammelvej og Århusvej.

»For nogle år siden købte Rema 1000 en grund i området og kom med et forslag om at lave en butik. Vi sagde så, at der også skulle kunne komme flere butikker i det område, hvis der er grundlag for det. Og med afsættet fra Rema 1000 har vi sagt, at vi vil lave en lokalplan for et samlet område, der også skaber udvidelsesmuligheder på sigt i Låsby,« lyder det fra formanden for Økonomi- og Erhvervsudvalget, borgmester Frands Fischer (S).

Ændrede forslaget

Oprindeligt pegede Byernes Vækst på, at der i Låsby var brug for handelsmuligheder på indfaldsvejene i Låsby, hvor man så derfra kan køre ud i de områder i byen, man bor i. Til det kom Byernes Vækst med et forslag om et rektangulært område ved Hammelvej, der ville give en langstrakt form med detailhandel i yderkanten af Låsby.

Selve ideen blev købt, men i stedet for at arbejde videre med den foreslåede form, valgte administrationen at foreslå en geografisk mere firkantet form ved Hammelvej og Århusvej. I bilaget til punktet på Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde i onsdags, står der, at denne form giver mulighed for at skabe et bymæssigt centerområde omkring infrastrukturen samt at skabe gode og relativt korte stiforbindelser til bymidten.

Den indstilling valgte Økonomi- og Erhvervsudvalget at følge på seneste møde.

»Ud fra de kvaliteter, som vores administration beskriver vedrørende detailhandelsområdet og muligheden for at binde sig sammen som by, har vi valgt at sige, at vi prøver at invitere ind til en tidlig dialog på baggrund af forslaget fra administrationen,« lyder det fra Frands Fischer.

»Vi er selvfølgelig optagede af at skabe et aflastningsområde, hvor der også bliver en kvalitet i det byliv, der opstår mellem bygningerne, så de butikker, der måtte komme, får et fællesrum, som er det vi som borgere færdes i hver dag. Vi vil gerne sikre, at det har en god kvalitet fremadrettet. Vi er helt med på, at det ikke er helt det samme, som Byernes Vækst pegede på, og på den måde er vi også klar til dialog,« uddyber Frands Fischer.

Borgmesteren håber ligeledes, at et nyt detailhandelsområde i Låsby kan være med til at trække endnu mere liv til byen.

»Som flere andre steder i vores kommune, kommer der ostebiler, fiskebiler og takeaway-biler til sådan nogle steder en gang i mellem - og skaber vi et rum for det i Låsby, vil det formentlig også være med til at skabe endnu mere liv i Låsby,« lyder det fra Frands Fischer.

Håber på god dialog

Politikerne inviterer borgerne i Låsby til en tidlig dialog i nærmeste fremtid vedrørende den nye detailhandelsstruktur i Låsby.

Borgmester Frands Fischer oplyser, at det formentlig bliver en torsdag eftermiddag eller aften.

»Vi håber, at mange vil tage del i dialogen og møde op til sådan et møde. Jeg tror, at folk i Låsby er meget optagede af, hvordan man får skabt flere detailbutikker i takt med, at Låsby vokser. Det taler også ind i boligudviklingen af Langvad Bakker,« lyder det fra Frands Fischer.

Onsdag aften skal Byrådet tage endelig stilling til lokalplanen og kommuneplanen for Langvad Bakkers første etape.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.