Lokalplanen er klar: Ny bydel i Låsby et skridt nærmere

Politikerne skal i nærmeste fremtid tage stilling til, om kommuneplantillægget og lokalplanen for første etape af en ny bydel i Låsby er klar til at komme i høring nu.

Artiklens øverste billede
Af lokalplanen for etape 1 fremgår det, at den nye daginstitution skal placeres nederst til højre inden for det hvide afmærkede område. I resten af det nederste hvide område skal boligerne opføres, mens det store område øverst på billedet skal bruges på det rekreative område, hvor der kan opføres et fælleshus. I planerne er veje og stier også tænkt ind i projektet. Foto: Lokalplan 1178 i Skanderborg Kommune.

I flere år har en ny bydel i Langvad Bakker i den nordlige del af Låsby været på tegnebrættet. En bydel, der i sidste ende får Låsby til at vokse med cirka en tredjedel.

Nu er projektet et skridt nærmere sin realitet.

Politikerne skal i den kommende tid tage stilling til, om kommuneplantillægget og lokalplanen for første etape af opførelsen er klar til at blive sendt i høring.

I sidste uge godkendte Klima,- Miljø- og Planudvalget indstillingen, og nu er den sendt videre til Økonomi- og Erhvervsudvalget samt Byrådet i Skanderborg, der skal tage endeligt stilling til projektet.

»Jeg tror, det er sundt for mange af vores byer at have en kontinuerlig udvikling, og så længe der er screenet for pladser i daginstitutioner og skoler i området, er det meget positivt. Det giver også muligheder i forhold til udvikling af detail og forretninger i byen. De har eksempelvis i Låsby længe ønsket sig en Rema 1000,« lyder det fra Andreas Tang-Brock (A) som næstformand for Klima-, Miljø- og Planudvalget i Skanderborg.

50 boliger og institution

Langvad Bakker kan i sidste ende stå med omkring 250 nye boliger, en ny daginstitution og et rekreativt område.

I første omgang drejer det sig om byggeriet af 50 boliger, en daginstitution med plads til vuggestue- og børnehavebørn samt en del af det rekreative område.

Af lokalplanen fremgår det, at daginstitutionen bliver placeret i nær tilknytning til Viften på Kirkevej i Låsby, hvilket har til formål at skabe gode synergier og børnefællesskaber på tværs af de to institutioner.

Af de 50 boliger, der i første omgang skal kunne opføres i Langvad Bakker, er både parceller og rækkehuse, der maksimalt må bygges i to etager.

Af referatet fra udvalgsmødet i sidste uge fremgår det, at Klima-, Miljø- og Planudvalget kom med et ændringsforslag til lokalplanen og kommuneplantillægget for området. I stedet for, at man under opførelsen af boligerne skal bruge bestemte materialer er det fra udvalgets side lagt op til at løsne op, så man kan anvende facade- og tagmaterialer med lavere CO2-aftryk, som dog fortsat ligner de nævnte i lokalplanen.

»Og det er faktisk noget af det, jeg synes er mest spændende i forhold til projektet. Det er ikke bare en lokalplan. Vi har løsnet grebet af brugen af materialer for at imødekomme brugen af grønne materialer. En lokalplan holder i cirka 20 år, og vi kan ikke kloge os på, hvad der sker i den periode, så ved at vi har løsnet op, bliver det lettere for den enkelte at vælge grønnere løsninger. Man kan eksempelvis få solcellerpaneler, der ligner tegl,« lyder det fra Andreas Tang-Brock.

Næstformanden for udvalget håber, at de med forslaget kan være med til at bidrage til en ny retning.

»Vi giver på den måde et politisk signal til administrationen og til fremtidige lokalplaner og udviklere om, at vi er villige til at være mere ambitiøse - og at det er den retning, vi peger. Og så kan administrationen jo gå i dialog med udviklerne omkring det,« siger Andreas Tang-Brock.

Området i bydelens første etape skal have vejadgang via Klankballevej, som skal udvides og forlægges for at kunne fungere som fremtidig stamvej i området. En del af vejen frem til den nye daginstitution er offentlig vej, som skal anlægges, før området kan byggemodnes.

De resterende 180 boliger er endnu ikke kommuneplanlagt, da man først skal undersøge, om der er plads nok til de flere børn på Låsby Skole, ligesom der skal træffes en beslutning om mulig vejbetjening af resten af området fra en ny vej vest om Låsby med henblik på at aflaste adgangen fra Klankballevej ved kirken.

Lokalplanen kommer i høring umiddelbart efter godkendelsen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.