Vedtaget i Byrådet: Ny daginstitution placeres ved Stilling Skole

Det er nu vedtaget, at der skal bygges en ny daginstitution ved Stilling Skole med plads til 120 børn.

Artiklens øverste billede
På Byrådsmødet stemte et flertal for, at en ny daginstitution i Stilling skal placeres ved Stilling Skole. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, skråfoto.

I 2025 kan 120 børn hænge flyverdragterne i garderoben i en helt ny daginstitution ved Stilling Skole. Det står klart efter byrådsmødet i Skanderborg Kommune den 21. december 2022. 

Byrådet godkendte de overordnede rammer for den nye institution, det såkaldte ideoplæg, og dermed går det konkrete planlægningsarbejde i gang, og hvis tidsplanen holder, så kan børnefamilier i Stilling-området tage den nye institution i brug i foråret 2025.

Den nye institution bliver på cirka 1000 m2 og får plads til 90 børnehavebørn og 30 vuggestuebørn samt 30 medarbejdere.

»Børnetallet er steget meget i Stilling de seneste år, så det er en ventet og imødeset daginstitution, vi bygger i de kommende år. I Byrådet har vi fokus på at bygge klogt og multifunktionelt. Ved at placere daginstitutionen ved skolen i Stilling skaber vi synergi både pædagogisk og logistisk, og dermed får vi mere ud af skattekronerne, end hvis vi skulle bygge noget op fra bunden på en bar mark uden for byen,« siger Trine Frengler, fmd. for Børne- og Ungdomsudvalget, i en pressemeddelelse fra Skanderborg Kommune.

Fodboldbaner flyttes

Det indledende arbejde til den nye institution har været i gang længe. Tre mulige placeringer i og uden for Stilling blev undersøgt, da Byrådet for et år siden, den 15. december 2021, valgte at pege på placeringen ved Stilling Skole som den foretrukne. 

I referatet fra Byrådsmødet den 15. december 2021 hedder det: ”Byrådet vedtog at søge den nye daginstitution i Stilling placeret ved Stilling Skole”.

For at få plads til daginstitutionen er det nødvendigt at flytte nogle af boldbanerne, som Stilling IF benytter. 

Skanderborg Kommune har i løbet af året holdt møde med og haft en løbende dialog med Stilling IF om daginstitutionen og etableringen af erstatningsfodboldbaner. Målet er, at der fremover skal være de samme muligheder for at spille fodbold og dyrke idræt i området ved Stilling Skole. 

Byrådet har et ønske om, at dialogen med boldklubben skal fortsætte. Derudover skal det fremtidige behov for banekapacitet følges i takt med blandt andet befolkningsudviklingen i Stilling. 

Et flertal i Byrådet

Byrådsmedlemmerne var ikke enige om beslutningen. Et flertal vedtog ideoplægget og satte dermed et punktum for debatten om placeringen af den nye daginstitution i Stilling. 

Det samlede projektområde er på 12.000 m2. Det omfatter daginstitution, legeplads, parkeringsplads, nye fodboldbaner og reserverede arealer til henholdsvis et nyt klubhus for Stilling IF og en pavillon til midlertidige dagtilbudspladser, hvis der skulle opstå en spidsbelastning i fremtiden. 

Byggeprojektet udbydes til hovedentreprise i 2024, og det ventes, at første spadestik til den nye daginstitution ved Stilling Skole sker i efteråret 2024. 

kfp

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.