Kirkegaards Baghave skal være grønt løft til midtbyen

Politikerne har fokus på, at byggeprojekt også giver noget tilbage til byen.

Artiklens øverste billede
Projektmaterialet lægger op til, at der skal bygges i varierende højder fra 4-6 etager. Foto: Pluskontoret Arkitekter

I forbindelse med igangsætningen af planlægningen af Kirkegaards Baghave lægges der fra politikerne i Økonomi- og Erhvervsudvalget blandt andet vægt på, at der skal være grønne byrum i det nye kvarter og en god sammenhæng med det omkringliggende byggeri.

Kirkegaards Baghave kommer efter planen til at indeholde godt 16.000 kvadratmeter blandet bolig- og erhvervsbyggeri. Her til kommer knap 3.000 kvadratmeter, hvis man tæller det eksisterende byggeri med ud mod Adelgade.

Kirkegaards Baghave er et rigtigt spændende projekt, som kan være med til at løfte hele Skanderborg midtby. Jeg er glad for, at vi med knap 200 nye boliger skaber endnu bedre grundlæg for at drive attraktiv handel i bymidten med gode, velbesøgte butikker.

Frands Fischer, borgmester

Det kommende kvarter ligger i området mellem Adelgade/Ole Lund Kirkegaards Stræde/Sygehusvej og Bloms Butikker. Planen er at opføre omkring 200 boliger, mens 780 kvadratmeter er reserveret til kontor og butikker.

»Kirkegaards Baghave er et rigtigt spændende projekt, som kan være med til at løfte hele Skanderborg midtby. Jeg er glad for, at vi med knap 200 nye boliger skaber endnu bedre grundlæg for at drive attraktiv handel i bymidten med gode, velbesøgte butikker,« siger borgmester Frands Fischer i en pressemeddelelse.

Projektmaterialet lægger op til, at der skal bygges i varierende højder fra 4-6 etager og med maksimale bygningshøjder fra 17,5 meter til 22,5 meter. Eksisterende bebyggelse mod Adelgade bevares.

Et grønt løft

Mellem bygningerne bliver der plads til både gode udemiljøer til de nye boliger og grønne passager gennem området, så det nye boligområdet skaber attraktive og åbne byrum mellem Sundhedscenteret, Adelgade og Bloms Butikker.

44 af de i alt 133 parkeringspladser, som skal etableres i forbindelse med byggeriet bliver placeret i p-kælder. Mens yderligere 68 af de 133 parkeringspladser placeres i p-dæk i stueniveau. Parkering på terræn mellem husene er derfor begrænset, hvilket betyder, at der bliver god plads til de åbne grønne byrum.

»Vi har undervejs i den politiske behandling haft fokus på, at projektet også skal give noget tilbage til byen og eksempelvis være et grønt løft til midtbyen. En af måderne at gøre det på er ved at etablere parkeringskælder. Jeg synes, det tegner til at kunne blive en levende og åben bydel med plads til både erhvervslokaler og grønne forbindelser, hvor folk færdes, og hvor omgivelserne inviterer til, at man tager ophold,« siger Frands Fischer.

Bag projektet står Finn Damgaard, Damgaard Ejendomme, Skg. A/S og Nordstern.

ear

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.