Lars Løkke på fransk visit i Skanderborg

Moderatene præsenterede kandidater på Kulturtorvet.

Artiklens øverste billede
Østjyske kandidater med Lars Løkke i midten. Fra venstre Tobias Grotkjær Elvstrøm, Henrik Rejnholt Andersen, Peter Have og Karin Liltorp. Foto: Erland Rasmussen

Moderaternes stifter, Lars Løkke Rasmussen, så ud til at være i højt humør, da han ankom til Kulturtorvet i Skanderborg på fransk visit forleden i anledning af valgkampen og for også at kaste glans over Moderaternes østjyske kandidater.

Meningsmålinger skal man altid tage med et gran salt. Der er kun en, der tæller, og det er på valgdagen.

Lars Løkke Rasmussen, Moderaterne

Den tidligere statsminister havde dog også al mulig grund til at smile lige den dag, dels fordi solen skinnede fra en skyfri himmel, dels fordi Moderaterne lå lunt i meningsmålingerne.

Interesse for politik

Det var netop også de gode meningsmålinger, som Uge-Bladets udsendte først spurgte Lars Løkke Rasmussen om.

»Meningsmålinger skal man altid tage med et gran salt. Der er kun en, der tæller, og det er på valgdagen,« svarede Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke indrømmede dog, at han havde været i valgkamp mange gange nok til, at han godt kunne mærke på sig selv, om noget er på vej ned eller op.

»Der er en oprigtig interesse, og der er mange, der gerne vil diskutere politik,« sagde han og nævnte sundhedspolitikken som noget af det, Moderaterne gerne vil gøre noget ud af, og som folk også gerne vil tale om.

Mere lokal sundhed

På den måde var det en oplagt mulighed for at spørge Lars Løkke Rasmussen, om han ser mulighed for at få flere opgaver til et lokalt sundhedshus som det i Skanderborg.

»Ja, det gør jeg, fordi hele ideen med at lave de højt specialiserede sygehuse var, at nærhed er vigtig i mange situationer, men hvis du har en alvorlig sygdom, så er det vigtigt, at du behandles af eksperter, og så kan vi sagtens tåle at have få, højt specialiserede sygehuse til at lave de rigtig komplicerede ting. Men det betyder også, at vi så er nødt til at stille endnu større krav til det nære,« mener Lars Løkke Rasmussen.

Tættere på borgeren

Lars Løkke Rasmussen peger på rehabiliteringen og efterbehandlingen i kølvandet på en indlæggelse som det, der skal rykkes tættere på borgeren. Dertil kommer, at man skal bruge moderne teknologi, så man ikke skal ind på sygehuset for at blive testet, ligesom man også vil kunne bruge videokonsultationer.

»Hele tanken med at lave de sundhedsklynger, som vi opfandt for nogle år siden og som er under indførelse nu, men i en alt for svag model, hvis du spørger mig, det er jo at ruste det nære sundhedsvæsen, kommuner, læger og kommunale sundhedshuse på tværs til at kunne løfte stadig flere opgaver. Så det er her, vægten skal lægges i fremtiden,« lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Lokale kandidater

Blandt de lokale kandidater, der stiller op for Moderaterne, var Peter Have, som ejer og driver Låsby Kro, også på plads på Kulturtorvet i Skanderborg.

Peter Have nævner en række mærkesager, når man spørger ham, hvad han vil fremhæve fra den landspolitiske dagsorden. Det er eksempelvis fokus på erhvervslivet, på børns trivsel, mangler i velfærdssamfundet, sundhedsvæsenet og at få psykiatriske sygdomme sidestillet med almindelige sygdomme.

»Men som lokalt funderet går jeg også op i, at vi kan blive ved med at have det her dejlige, stærke foreningsliv, som vi blandt andet har i Låsby. Det skal vi blive ved med at bevare, for det er faktisk kulturskabende i forhold til børn og unge og hele deres opvækst,« siger Peter Have, Moderaterne.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.