Glæde i Hylke: Nu er der udsigt til mere lokal børnepasning

Forslag om syv vuggestuepladser på vej til Byrådet.

Artiklens øverste billede
Emma Perriton glæder sig som andre børnefamilier over, at der nu kommer mere lokal børnepasning i Hylke. Arkivfoto

»Det er helt fantastisk, og vi er meget overvældede og glade.«

Sådan fortæller Emma Perriton fra Hylke Landsbyråd om stemningen i landsbyen i kølvandet på, at først lokalpolitikerne i Børne- og Ungdomsudvalget og senest politikerne i Økonomi- og Erhvervsudvalget har sagt ja til at konvertere 10 børnehavepladser til syv vuggestuepladser i Tusindfryd i Hylke.

Vi betragter det her som en kæmpe sejr, hvor der er fundet en god løsning. Der har jo været op- og nedture, ligesom sagen har kørt frem og tilbage mellem forskellige udvalg, men vi har hele tiden arbejdet for at få en lokal børnepasning, og den får vi nu.

Emma Perriton, Hylke Landsbyråd

Nu mangler bare Byrådet at behandle indstillingen, og indtil da holder man vejret i Hylke og håber, at der kommer endelig grønt lys derfra.

En forløsning

Glæden i Hylke virker næsten også som en forløsning, fordi man lokalt i mere end et år har arbejdet med og presset på for at skabe noget mere lokal børnepasning.

Det begyndte med et forslag om en stordagpleje, fordi man mente, at det ville blive den billigste løsning, hvor man kunne udnytte nogle eksisterende, tomme lokaler.

Imidlertid viste det sig som en meget dyr løsning, som ville koste op til 2,7 millioner kroner, primært fordi bygningerne i Multihuset ikke var godkendt til institution.

En løsning med at konvertere børnehavepladser til vuggestuepladser i en eksisterende institution som Tusindfryd, som er godkendt til formålet, har vist sig langt billigere. Prisen er kun 1.050.000 kroner.

En kæmpe sejr

»Vi betragter det her som en kæmpe sejr, hvor der er fundet en god løsning. Der har jo været op- og nedture, ligesom sagen har kørt frem og tilbage mellem forskellige udvalg, men vi har hele tiden arbejdet for at få en lokal børnepasning, og den får vi nu, siger Emma Perriton.

Den positive stemning kulminerede, da landsbyen konstaterede, at et enstemmigt Børne- og Ungdomsudvalg sendte forslaget om konvertering af 10 børnehavepladser til syv vuggestuepladser videre til Økonomi- og Erhvervsudvalget.

I den anledning skrev Emma Perriton på Facebook, at vuggestuepladserne vil betyde en styrkelse af børnehaven, skolen, købmanden, landsbylivet, Landsbyordningen Virring, ligesom det vil tilbyde børnefamilier meget bedre mulighed for lokal tilpasning.

»Det er dejligt, at politikerne har kunnet se, at det er en udfordring med pasning, og det er dejligt, at vi er blevet hørt,« siger hun.

Roser administration

Emma Perriton fra Hylke Landsbyråd sender også roser videre til administrationen, fordi man fandt flere finansieringsmodeller for konverteringen til vuggestuepladser, og at det kan holdes indenfor rammerne af eksisterende budgetter.

Det fremhæves tillige, at ordningen rummer fleksibilitet, fordi ligesom der nu er ledig kapacitet på børnehavepladser, så kan det forholdsvist enkelt laves op, således at man konverterer tilbage igen fra vuggestuepladser til børnehavepladser, hvis det bliver aktuelt engang i fremtiden.

En god løsning

Formanden for Økonomi- og Erhvervsudvalget, borgmester Frands Fischer, mener også, at der er fundet en god løsning, ligesom han er glad for, man fandt hinanden i Børne- og Ungdomsudvalget.

»Det giver god mening både for driften af Tusindfryd i Hylke, men også for at sikre et pasningstilbud til de 0-3-årige, så man slår flere fluer med et smæk med det her,« siger Frands Fischer.

Tidshorisonten for tilpasning af lokaler og konvertering af pladser i Hylke opgives samlet til at være to til tre en halv måned.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.