Udvalgsformand: »Jeg er bekymret over, at skolebørn skal cykle på den vej«

Forståelse for lokalt ønske om cykelsti, men der er ikke penge nok.

Artiklens øverste billede
Fra venstre Claus Leick, Andreas Trang-Brock samt Marlies Warming og Feline Schiøtz ude for at teste farlig skolevej. Foto: Aske Drost

»Det er da bekymrende at se, at nogle af skolebørnene skal cykle på sådan en smal vej med tæt trafik, store landbrugsmaskiner og dårlige oversigtsforhold.«

Sådan lyder det fra formanden for Klima-, Miljø- og Planudvalget, Claus Leick (SF), efter at have været med cykeltur på en strækning fra Alken til Skanderborgvej sammen med byrådskollega og næstformand i udvalget, Andreas Tang-Brock (S), samt medlemmer af trafikudvalget under Alken Borgerforening.

Vi har valgt at prioritere ud fra listen, og så er det jo ikke sådan, at vi lige pludselig laver om på det, fordi vi har været på cykeltur og set det. Men derfor er det alligevel godt nok at komme ud og se tingene.

Claus Leick, formand Klima-, Miljø- og Planudvalget

En farlig vej

Det var trafikudvalget, som havde inviteret politikerne ud for at se strækningen, som er en del af skolevejen fra Alken til Bjedstrup Skole og Børnehus, fordi de mener, at den er så farlig, at mange børnefamilier fravælger at lade børnene cykle i skole.

En cykelsti her er allerede opført på Skanderborg Kommunes prioriteringsliste, men den står langt nede på listen, og det vil borgerforeningens trafikudvalg gerne have lavet om på.

Ikke penge nok

Claus Leick betoner, at det altid gør indtryk at være på stedet. Men forholdene ved Alken er ikke enestående. Der er andre steder, hvor det er ligeså slemt.

»Det korte og det lange er, at jeg ville da ønske, vi havde penge til at lave det her. Når vi ikke får det lavet, så er det simpelt hen fordi, at der ikke er flere penge at råde over. Vi har desværre mange flere projekter, end det, vi har penge til,« konstaterer Claus Leick.

Udvalgsformanden minder om, at man har valgt at prioritere ud fra en liste, fordi man er nødt til at være millimeterdemokratiske, når der er kamp om pengene, og det er regnearket bag listen et udtryk for.

»Vi har valgt at prioritere ud fra listen, og så er det jo ikke sådan, at vi lige pludselig laver om på det, fordi vi har været på cykeltur og set det. Men derfor er det alligevel godt nok at komme ud og se tingene,« fastslår Claus Leick.

Helt konkret medførte cykelturen dog alligevel, at Claus Leick efterfølgende har sørget for, at det firma, som laver kommunens veje, har været ude og reparere nogle skarpe kanter på op til 10-20 centimeter, som cyklister kunne vælte ved at ryge ned i.

»Jeg var da sådan lidt rystet over, at de kanter var så slemme. Men det er blevet lavet nu,« forsikrer Claus Leick efter selv at have været ude på stedet igen for at tjekke.

Lidt godt nyt

Måske er der alligevel lidt mere godt nyt til cykel-folket fra Alken Borgerforening. I den netop indgåede budgetaftale, som et bredt flertal i Byrådet ventes at vedtage, lægges der nemlig som noget nyt op til at fokusere meget mere på skolecykelstier end andre typer af cykelstier.

»Under budgetforhandlingerne fik vi præciseret, at der fremadrettet primært skal gives penge til cykelstier, som har noget med skoleveje at gøre. Det kan selvfølgelig godt betyde, at sådan en som den her rykker op på listen,« siger Claus Leick og understreger, at det ikke har noget med besøget at gøre.

Grundigt eftersyn

Formanden for Klima-, Miljø- og Planudvalget lægger i det hele taget op til et grundigt eftersyn af cykelsti-området til november.

»Jeg forestiller mig, at vi tager hele det her cykelområde op, hvor vi får kigget på økonomien, hvilke projekter er i gang, om der er penge til overs, så vi får overblik over, hvad vi reelt råder over. Dernæst skal vi have skåret mere ind til benet af, hvad det er for nogle skoleprojekter, som står tilbage på en formentlig kortere liste,« siger Claus Leick.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.