Borgmester: Nej, vi er ikke blevet påvirket

Kritiske spørgsmål fra borgere om solcelleprojekt på Wedelslund.

Artiklens øverste billede
Har AVK fået fortrin i forbindelse med solcelleprojekt på Wedelslund? Sådan spurgte borgere i Byrådets Spørgetid. Arkivfoto

»Kan eller har AVK allerede påvirket politikerne til at stemme for et projekt med så mange dårlige kompromiser?«

Sådan lød det i Byrådets Spørgetid forleden vedrørende et solcelleenergianlæg mellem Sjelle og Skjørring, hvor Wedelslund Gods, der ejes af AVK i Galten, gerne have lov til at opstille en solcellepark.

Omvendt så siger vi jo aldrig nej, når vi bliver inviteret til noget, hvis ellers det kan passes ind i en travl kalender, og hvis der er noget nyt der kan tilføjes en sag.

Frands Fischer, borgmester

Flere indvendinger

Spørgerne var to borgere, henholdsvis Bent Høeg og Bjarne Lauridsen, der kan blive naboer til solcelleanlægget, og som havde en lang række af indvendinger mod projektet.

Bent Høeg mente, at det i projektforløbet havde set ud som om, at AVK som en stor fabrik i kommunen havde fået nogle betydelige fortrin og meget taletid med kommunens politikere, og at politikerne direkte har holdt møder på AVK.

Bjarne Lauridsen omtalte også kommunens møde med AVK.

»Vi har hørt, at borgmesteren og formanden for Klima-, Miljø- og Planudvalget har haft møde med AVK, og jeg tænker, at de nok har fremhævet de positive ting ved det her solcelleanlæg, og dér vil vi gerne have mulighed for at gøre opmærksom på de negative ting også. Vi bor selv lige ved siden af det område, hvor der er påtænkt solceller, og derfor er vi meget berørt af det,« sagde Bjarne Lauridsen og nævnte derefter, at Sjelle Bylaug havde nedsat en arbejdsgruppe, som også gerne ville have tilsagn om et møde.

Borgmesteren bekræftede, at der havde været et møde hos AVK. Her deltog formandskabet for Økonomi- og Erhvervsudvalget, det vil sige Frands Fischer (S) som formand og Thomas Cordtz (K) som næstformand, samt formanden for Klima-, Miljø- og Planudvalget, Claus Leick (SF) og en direktør i Skanderborg Kommune.

»Det korte svar på spørgsmålet er nej. AVK har ikke påvirket byrådspolitikerne til at tage stilling for eller imod solcelleprojektet,« fastslog borgmester Frands Fischer i sit svar.

Frands Fischer konstaterede, at der har været et længere forløb med planlægningen af solceller omkring Sjelle.

»Efter udløbet af høringsperioden for det første forslag, blev vi inviteret til et møde, fordi AVK og nogle lokale gerne ville udarbejde et kompromis, så flest mulige kunne blive tilfredse. Mødet havde på den måde en ny vinkel på sagen, og den invitation takkede vi ja til, og det blev velvilligt koordineret med vores kalender.

Jeg tager derfor ikke initiativ til at indkalde til noget møde - vi har jo stået for at indkalde til et borgermøde, og det er jo det møde, vi inviterer til.

Omvendt så siger vi jo aldrig nej, når vi bliver inviteret til noget, hvis ellers det kan passes ind i en travl kalender, og hvis der er noget nyt der kan tilføjes en sag,« svarede borgmesteren og mindede om, at der slet ikke er sat nogen planlægning i gang, og at der lige nu er en foroffentlighedsfase efter planloven.

Og så længe der er offentlig høring, så er det ikke muligt for hverken embedsmænd eller politikere at give forhåndstilsagn, tilføjede Frands Fischer.

Hvorfor ikke med

Bjarne Lauridsen kunne ikke forstå, at han ikke var inviteret til det møde, hvis de berørte naboer også var med.

Hertil sagde Frands Fischer, at der var kommet et nyt projekt, der var udvidet betragteligt i areal, og at man derfor var startet forfra på processen. I den forbindelse kan der også være tale om nye lodsejere, når der er et nyt areal.

Thomas Cordtz bekræftede, at Bjarne Lauridsens område ikke var med på det tidspunkt.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.