Efter afvisning af Ry Feriepark: Nu er ideen om en ferieby lyslevende igen

Venstre satte ferieby på byrådets dagsorden.

Artiklens øverste billede
Forslaget om Ry Feriepark er stadig stendødt, men nu er ideen om en feriepark bragt ind i sammenhæng med en revision af Kommuneplanen. Pressefoto

Mens forslaget om at etablere Ry Feriepark på Holmens Camping er stendødt, så er ideen om en ferieby et eller andet sted i Skanderborg kommune pludselig blevet lyslevende.

Vi noterer os, at stort set alle partier synes, at det faktisk var en god ide med en ferieby bare det lige var et andet sted, og det er egentlig den bold, vi samler op.

Jens Szabo, Venstre

Et flertal i byrådet har nemlig besluttet at gøre forslaget om en ferieby til en del af den kommende arbejde med revision af Kommuneplanen.

Forslag fra Venstre

Det var Venstres Byrådsgruppe, der anført af Jens Szabo, bragte forslaget vedrørende en ferieby på bordet igen. Blot på en ny måde.

»Vi noterer os, at stort set alle partier synes, at det faktisk var en god ide med en ferieby bare det lige var et andet sted, og det er egentlig den bold, vi samler op,« motiverede Jens Szabo i byrådssalen.

Jens Szabo understregede, at Venstre selvfølgelig accepterer flertallets beslutning om at afvise at gå videre med planlægning af en feriepark på Holmens Camping.

Venstre foreslår i stedet, om man kan finde et andet sted til en ferieby, hvor der vil være nogen, der har interesse i det, og hvor det kan passes ind.

»Det er en opfordring også til nogle lodsejere, til kommunen selv og til nogle projektudviklere til at gå i tænkeboksen her i den kommende periode, hvor en ferieby i en eller anden form vil kunne passes ind,« sagde Jens Szabo, som pegede på muligheden for at nedsætte et midlertidigt opgaveudvalg til opgaven.

Et kompromis

Borgmester Frands Fischer (S) foreslog at lægge forslaget ind under Kommuneplanen.

»Mit forslag vil være at oversende forslaget til det kommende kommuneplanarbejde, som vi jo altid har, når vi kommer lidt ind i byrådsperioden, og så kan vi dér tage stilling til, hvordan vi arbejder med det,« sagde Frands Fischer.

Borgmesterens forslag blev godt modtaget hos Venstre.

»Vi er sådan set tilfreds med det kompromis, for det er et spørgsmål om signaler her, at vi godt vil det, og at det dermed tænkes ind i planarbejdet,« replicerede Jens Szabo.

Lægger beslag på tid

Charlotte Vindeløv, SF, mente, at man ikke skal bruge administrationens tid på at finde en placering for en ferieby.

»Men det ville være rart, hvis der kunne findes flere placeringer for solceller og vindmøller, fordi det har en bredere interesse,« mente hun.

Martin Frausing Poulsen, DF, var også afvisende og henviste til en lignende situation, hvor man talte om at udpege nogle områder til friplejehjem.

»Hvis man udpeger nogle områder, så har folk måske ikke råd til at bo der eller også vil de ikke bo der. Jeg er også bekymret for, at vi lægger beslag på administrationen, som er hårdt nok prøvet i forvejen,« sagde Martin Frausing Poulsen og henviste til, at hvis man rammeudvikler i nogle områder, så er der mennesker, som bliver påvirket og stavnsbundet.

Et flertal bestående af Venstre, Konservative, Radikale Venstre, Nye Borgerlige og Socialdemokraterne støttede op om at oversende forslaget til Kommuneplanen.

Et mindretal bestående af SF, Enhedslisten, Alternativet og Dansk Folkeparti kunne altså ikke stemme for.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.